Димитров: Бях уморен, но знаех, че имам нужното за победата

Спорт 15.10.2021 10:11 Снимка: ДНЕС+

Димитров: Бях уморен, но знаех, че имам нужното за победата

Григор Димитров призна, че е бил уморен по време на двубоя с поляка Хуберт Хуркач, но е намерил сили да стигне до обрат за крайното 3-6, 6-4, 7-6(2), с което се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Индиан Уелс.

В предишния кръг първата ракета на България обърна световния номер 2 Данийл Медведев за успех в три сета, а срещу Хуркач Григор отново загуби първия сет. "Успях да се задържа в мача. Особено след първия сет ми бе трудно да намеря ударите си. Бях малко уморен от вчера и нямах достатъчно време да си почина, но знаех, че имам в мен нужното. Знаех, че трябва да натисна и да бъда по-агресивен. Започнах да чета сервиса му по-добре и да си отварям шансове. Продължих да вярвам и мисля, че това направи разликата", сподели след успеха Димитров, за когото това е първи полуфинал на ниво Мастърс за годината.

"Опитвам се отново да се завърна към добрия ритъм и към това да живея без болки в тялото. Когато се събудя и усетя, че тялото ми е на ниво, това ми дава увереност. Наслаждавам се на ежедневието си", допълни хасковлията, който ще спори за място във финала с британеца Камерън Нори, който разби Диего Шварцман с 6-0, 6-2 за дебютен полуфинал в Мастърс сериите. "Изобщо не съм изненадан да видя Камерън Нори в полуфиналите. Той играе страхотно, много добри мачове. Той е много опасен съперник и много техничен. Мачът няма да е лесен за мен", коментира Гришо.

Димитров и Нори имат един мач помежду си, като победата е за британеца – на Мастърса в Маями по-рано тази година. Полуфиналният им сблъсък ще се изиграе в събота, а тази вечер другият полуфинал ще бъде определен от спечелилите двойките Николоз Басилашвили – Стефанос Циципас и Тейлър Фриц – Александър Зверев./БГНЕС

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549