Десподов: Очаква ни тежък мач в Хелзинки

Спорт 05.10.2022 16:44 Снимка: ДНЕС+

Десподов: Очаква ни тежък мач в Хелзинки

Кирил Десподов очаква труден двубой, най-вече заради изкуственото игрище.

Настилката се оказва най-притеснителното нещо преди мача на финландския и българския шампион, които ще си дадат среща в 3-ия кръг на Лига Европа.

Финландците до момента са с две загуби, докато орлите от Разград са с 3 точки.

"Да се надяваме, че ще излезем като победители в Хелзинки и ще спечелим трите точки. Загубата от Локомотив? Не трябва да се връщаме назад. Не е приятно, когато губиш, особено в българското първенство, защото много рядко ни се случва. Но за мене това е хубаво понякога, за да се събудиш и да усетиш конкуренцията, че ти диша във врата и според мене ще ни подейства положително.

Попитан какви са предимствата на съперника, Десподов отговори:

"Първо да започнем оттам, че теренът е изкуствен. Това нещо изравнява доста силите. Те си играят постоянно на изкуствен терен вкъщи, а ние рядко играем на такива игрища. Така че това ще е от голямо значение. Но със сигурност отборът на ХИК е доста добре дисциплиниран в защита и добре пренася топката в нападение. Имат силни футболисти. Със сигурност ни чака тежък двубой."

Очакванията за скандинавските отбори са да залагат на физически сблъсъци и единоборства. В това отношение Десподов не вижда предимства на съперника.

"Дали залагат на физика? Не мога да ви отговоря на този въпрос. В смисъл и те имат здрави футболисти, и ние имаме здрави футболисти. Не виждам някаква особена разлика“, завърши Десподов.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648