Давиде Мариани: Левски е най-добрият отбор в България в момента

Спорт 12.05.2022 13:36 Снимка: ДНЕС+

Давиде Мариани: Левски е най-добрият отбор в България в момента

Бившият футболист на Левски и настоящ на Берое – Давиде Мариани, сподели пред Gong.bg очакванията си за предстоящия финал на SESAME Купа на България между „сините” и ЦСКА. Швейцарският маестро е на мнение, че в момента воденият от Станимир Стоилов отбор е най-силният в България.

„Очакванията ми са да се получи страхотен двубой. Очаквам пълен „син” стадион, много емоции. Мисля, че ще е много хубав двубой за гледане”, започна Мариани.

„Най-яркият ми спомен от мачовете с ЦСКА беше първият ми такъв срещу тях. Ние спечелихме с 1:0. Помня този двубой, защото тогава бяхме първи във временното класиране. Никога не бях играл мач с толкова много емоции, с такава енергия на стадиона. Никога няма да го забравя”.

„Според мен силата на Левски е в защита. Те имат високи и бързи защитници. В халфовата линия харесвам много футболиста с №30 (б.а. Филип Кръстев). Драган Михайлович върши отлична работа. Разбира се и лявото крило от Бразилия (б.а. Уелтън). Мисля, че са доста завършен отбор, с двама високи централни защитници, които са много силни. Харесвам играта им, начинът, по който атакуват. Може би в момента Левски е най-добрият отбор в лигата. Намират се в отлична серия, уверени са. Сега е най-добрият момент за Левски”, продължи швейцарецът.

„Силата на ЦСКА е в нападателя Кайседо. Той може да вкара по всяко време от всяка позиция. Той е основната заплаха за Левски, но не смята, че ЦСКА е по-добър отбор от „сините”. Разбира се, това е финал. Никога не се знае какво може да стане и както се казва – всичко е възможно. Сега обаче е моментът на Левски”.

„Прогнозата ми е 2:0 за Левски. Голямо „синьо” парти в София. Наистина искам и се надявам Левски да победи. Не искам да изглеждам твърде еуфоричен, но смятам, че този път Левски ще спечели купата. Желая късмет на цялата „синя” общност, на целия отбор, на моя приятел Драган. Ти можеш да си легенда, Драган! Спечели купата и ще бъдеш запомнен завинаги. Успех!”, завърши Мариани.

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543