Давид Давидов: Работата на клубовете ни носи резултати

Спорт 01.08.2023 15:22 Снимка: ДНЕС+

Давид Давидов: Работата на клубовете ни носи резултати

Вицепрезидентът на Българска федерация волейбол Давид Давидов коментира представянето на националния отбор за момчета под 17 години. Той лично посрещна сребърните медалисти от eвропейското първенство в Черна гора.

"Показваме известно постоянство в резултатите през последните няколко години при подрастващите. Силно се надяваме, че това ще бъде едно естествено развитие в посока към нашите представителни отбори. Много работа има, за да се случи това на практика, защото преминаването от младежки национални отбори към мъжкия, и съответно женския, не е лесно, но това е пътят. И това е заявка за по-добри резултати в бъдеще, надяваме се.

За мен това, което е най-задоволителното с този състав е, че имаме все повече клубове, които успяват да включат свои състезатели в националния отбор. Състезателите им да бъдат на такова ниво, че да заслужат мястото си и да бъдат част от националните отбори на България. Това е някаква заявка, че в нашите клубове започва ново ниво на работа, което ни носи тези резултати.

Първо на тях искам да благодаря, защото ние като организация можем да дадем някакви предпоставки за подготовка, за условия, за добра работа с треньори, но основната работа за такъв резултат се свършва от клубовете и към тях трябва да бъде насочено вниманието и съответно благодарностите, че са успяли да създадат такива момчета", смята Давидов.

"Искаме да поставим акцент върху добре свършената работа чрез организиране на повече събития на тези отбори пред наша публика.

Вярваме, че те ще бъдат добре приети и ще бъдат обект на голям интерес и с подкрепата на феновете ще можем да постигнем и по-големи резултати и да направим и последната стъпка. Може би и това е причината да се концентрираме в тази посока. Искаме да се представим с успешните си отбори и да ги покажем на колкото се може повече хора", завърши Давидов.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822