Дърпаха ме, удряха ме: Пребиха футболен съдия на мач в Плевенско

Спорт 08.04.2024 13:07 Снимка: ДНЕС+

Дърпаха ме, удряха ме: Пребиха футболен съдия на мач в Плевенско

Побой над футболен съдия в Плевенско прекрати мач от аматьорската футболна лига. Главният рефер е бил нападнат от публиката и футболисти в село Брест.

В 65-ата минута мачът е бил прекратен, когато домакините от „Брест” са водели с 2:1.

„Нямам обяснение за ситуацията. В 65-ата минута свирих фал в центъра. Футболист на „Брест” мина покрай мен и ме удари с юмрук в хълбока. Аз се измъкнах и му показах червен картон. В следващия момент целия отбор се нахвърли върху мен. Хванаха ме за главата, дърпаха ме, удряха ме. По някое време съм паднал и съм загубил съзнание. Не знам колко време съм бил на земята, но съм станал и съм прекратил мача”. Това разказа в ефира на „Здравей, България” потърпевшият футболен съдия Павел Василев.

По думите му след това той се отправил към съблекалнята, където отново бил нападнат.

„Колеги казват, че трудно се свири. Няма главен съдия, който да не е удрян“, сподели Василев, който заяви, че няма обяснение защо хората не приемат мача като празник.

„Ти си от БФС, ти по поръчка, сега ще видиш какво става. Гаври, обиди срещу мен. Имам синини, удари, имам проблеми с главата, високо кръвно. Имам медицинско, ще си търся правата по съдебен ред. Ще подам жалба“, увери съдията.

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.3227
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.60689
USD USD 1 1.83027

Водещите новини