Дамбраускас преди Лудогорец - ЦСКА: Ще доминираме от първата минута

Спорт 13.04.2021 15:18 Снимка: ДНЕС+

Дамбраускас преди Лудогорец - ЦСКА: Ще доминираме от първата минута

„Не е възможно да се спечели трофей лесно, минахме през трудни мачове - с Царско село, предишния срещу ЦСКА всички играха под средното ниво, надявам се утре да се представим по-добре.“

Наставникът на българския шампион Лудогорец Валдас Дамбраускас говори преди полуфиналния реванш от турнира за Купата на България срещу „червените“.

Първата среща на стадион „Българска армия“ завърши наравно 1:1.

„В София искахме да неутрализираме противника със собствената си игра. Това беше нашата идея. Сега също ще играем нашата си игра и ще опитаме да доминираме от първата минута“, посочи треньорът на „орлите“.

„Имаме по-малко проблеми от мача с ЦСКА, по-малко от мача с Монтана даже. Смятам, че днес ще имам възможността да използвам цялата група на тренировка и след това ще се вземе решение кой да попадне в състава“.

„Разбираме този проблем. Усилията по време на мач ги има, но липсват головете, за да бъде този доминиращ Лудогорец, който се забелязва. Решението е единствено и само да работим. Проблемът не е от един или два месеца. Много играчи пристигнаха в началото на сезона, смяна на треньори, лоша кампания в Европа, това влияе на футболистите. Борим се за тези неща, нещата се получават от зимната подготовка, продължаваме да участваме за Купата. Трябва да подобрим стила си. Отборът има спад във формата, после пак се издигаме. Има непостоянство и това не ми харесва. Срещу Монтана, до 72-ата минута, оказахме сериозен натиск, липсваше ни да разберем къде са празните пространства, за да отворим сгъстената защита на противника. След гола губехме инициативата, нямаше го това желание. Проблемът е, че искаме да увеличим тази преднина пред противниците си. Футболистите се изморяват. Няма значение срещу кого играеш, трябва да вземем трите точки. Шампионатът не се печели само в директните двубои, а и срещу тези отбори, които са в долната половина“, посочи Дамбраускас и взе отношение по темата със зачестилите съдийски грешки в последните мачове у нас и очакванията си от въвеждането на системата ВАР.

„Ако трябва да съм честен, това е най-далечното място в ума ми. Не критикувам съдиите. Те не са роботи, а хора. Правят грешки, както треньорите и играчите. Вярвам, че ВАР би помогнал за развитието на българския футбол. Чувам, че има много проблеми и дискусии в момента в българския футбол. Трябва да се уважаваме един друг, съдиите, отборите също. Ако един съдия не дойде на мача, няма как да започнем да играем. Имаше няколко греши в последните мачове, но няма да ме чуете да се оплаквам. Трудно е да не се направят тези грешки. Ние можем да гледаме четири, пет повторения и тогава да видим дали е правилно решението. Технологиите във футбола може да помогнат. Във ФИФА вече се обмислят подобни идеи за засадата. Много се радвам, че технологията навлиза във футбола. Наистина уважавам всеки един съдия и го подкрепям във всеки един мач, на който ни реферира“.

Наставникът отговори и на още два въпроса - ще има ли специални премии за мача с ЦСКА и как ще продължи развитието на големия талант на шампионите Доминик Янков:

„Това са вътрешно клубни въпроси, не смятам, че трябва аз да ги коментирам. Доминик беше болен последните два мача. Вчера и днес тренира. Той е играч, който е ценен не само в Лудогорец, а и в цяла България. Той е едно съкровище за българския футбол. Може да бъде конкурентен на много от младите играчи в световния футбол. Имаме доста големи планове за него, както и за българския национален отбор. Всичко зависи само от него и колко гладен за този успех. Очакванията са големи, феновете очакват и подобрение в националния отбор. Трябва да се учи от всеки един мач. Ако успеем да го направим, той може да се превърне в един от основите играчи, лидер не само в Лудогорец, а и в националния отбор в близко бъдеще“, заяви Дамбраускас./tribune.bg 

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911