България излиза срещу Русия в опит да постигне позитивен резултат

Спорт 05.06.2021 11:50 Снимка: ДНЕС+

България излиза срещу Русия в опит да постигне позитивен резултат

България се изправя срещу Русия в контролна среща. Проверката е днес от 18:00 часа на стадиона на Динамо (Москва). 

Отборът на Ясен Петров изигра силен мач срещу Словакия, а сега ще се опита да затвърди добрите впечатления и дори да надгради в представянето си. 

"Лъвовете" се намират в серия от 5 мача без успех и са пределно мобилизирани да изненадат именития си съперник, който се подготвят за участие на Евро 2020. 

За "Сборная" срещата е последна преди началото на турнира и отборът ще се опитат да запише успех, тъй като не успя да стигне до победата в последните си два мача -  загубата от Словакия (1:2) и равенството с Полша (1:1).

Селекционерът Станислав Черчесов разполага с доста опитни и класни футболисти като Артьом Дзюба, Юрий Жирков, Алексей Миранчук и Александър Головин. Денис Черишев и Марио Фернандес най-вероятно ще пропуснат мача, тъй като се възстановяват от контузии. 

Кирил Десподов ще изведе България с капитанската лента. Титулярният капитан Георги Костадинов е контузен, а заместникът му Васил Божиков ще получи почивка.

Очаква се на вратата да застане Иван Караджов, а пред него в защита най-вероятно ще играят Петко Христов, Андреа Христов и Даниел Димов.  Ивайло Чочев и Кристиян Малинов ще си партнират в средата на терена, а Кирил Десподов и Момчил Цветанов ще действат на крилата. На върха на атаката ще бъде Андрей Гълъбинов и зад него ще играят Димитър Илиев и Доминик Янков. 

"Трикольорите" могат да се похвалят с 1 победа, 1 равенство и 2 загуби от "Сборная" и голова разлика 7:5 за руснаците./Топ Спорт

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822