Биатлонистите ни ще възвръщат форма след коронавируса с лагер в Рибнау

Спорт 14.01.2021 14:00 Снимка: ДНЕС+

Биатлонистите ни ще възвръщат форма след коронавируса с лагер в Рибнау

Вече четвърти ден нашите са изолирани в хотела на участниците в кръговете за световната купа в Оберхоф (Германия), след като дадоха положителни тетове за коронавирус.

Почти всички са без или със съвсем леки симптоми. Димитър Герджиков вече няма температура, като той единствен бе прегледан преди два дни от германски лекар.

Междувременно от Българска федерация по биатлон изпратиха със спешна куриерска пратка медикаменти, които не може да се закупят без рецепти от немските аптеки. Тези лекарства ще спомогнат за по-бързото възстановяване на биатлонистите ни.

Веднага след края на карантината, нашите национали ще отпътуват от Германия за Италия. Там те ще бъдат на възстановителен лагер в Рибнау, който ще спомогне по-бързо да възвърнат състезателната си форма след коварното заболяване.

В италианския зимен център те ще бъдат под наблюдението на лекаря на отбора, който ще е през цялото време с националите ни.

В зависимост от състоянието на отделните състезатели ще се решава участието им на Европейското първенство, насрочено от 27 до 31 януари в Дужники Ждрой (Полша).

Предвид изгубеното тренировъчно темпо и дългата пауза без специализирана подготовка, най-вероятно ще участваме с по един представител в дисциплина, но всичко ще се решава на място.

Надеждите са в началото на февруари българите да възвърнат нормалните състезателни параметри за да могат да подходят спокойно към участие на Световното първенство в Поклюка (Словения) от 9 до 22 февруари./tribune.bg

CHF CHF 1 1.78029
GBP GBP 1 2.24671
RON RON 10 4.01196
TRY TRY 10 2.1691
USD USD 1 1.61359