БФС поздрави националния по минифутбол след фурора на световното

Спорт 30.10.2023 16:53 Снимка: ДНЕС+

БФС поздрави националния по минифутбол след фурора на световното

Българският футболен съюз честити на партньорите си от Българската асоциация по минифутбол (БАМФ) успешното представяне на националния отбор по минифутбол на световното първенство в Обединените арабски емирства. Вчера представителният тим победи Япония с 3:0 във втория си мач от група Е на турнира, с което си гарантира класиране за елиминационната фаза на мондиала. Два дни по-рано със същия резултат беше сразен и отборът на Черна гора. Така с 6 точки от два мача лъвовете вече чакат следващия си съперник, като преди това ще играят и с тима на Оман.

БФС подпомага развитието на мини футбола у нас и конкретно националната селекция, като обезпечи пътуването на „трикольорите“ до ОАЕ, с което продължи традицията да подкрепя финансово този вариант на футболната игра. Отделно от това, БФС инвестира и в новата база на БАМФ в столичния квартал Горубляне, която ще се изгради със средства от спечелени проекти.

Българският футболен съюз желае успех на националите ни по минифутбол в предстоящия мач с Оман и в по-нататъшното им участие на Световното първенство.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361