Барселона уволни Роналд Куман след загубата от Райо Валекано

Спорт 28.10.2021 11:09 Снимка: БГНЕС

Барселона уволни Роналд Куман след загубата от Райо Валекано

Наставникът на Барселона Роналд Куман бе уволнен от ръководството на клуба след загубата на каталунците от Райо Валекано с 0:1, в мач от междинния кръг на Ла Лига. Само преди няколко дни Барса загуби от големия си съперник Реал Мадрид в Ел Класико, а миналата вечер кошмарното представяне на тима от началото на сезона продължи.

На "Кампо де Футбол де Вайекас" във Валекано тимът на Куман бе наказан от ветерана в редиците на домакините Радамел Фалкао, който откри резултата в 30-та минута. Гостите имаха отличен шанс да изравнят, в 70-та минута, но нидерландският национал Мемфис Депай изпусна дузпа. В крайна сметка Барселона записа трета загуба от началото на сезона и остава с едва четири победи в 10 мача през кампанията, като отборът заема 9-то място в класирането с актив от 15 точки.

Няколко часа след това от клуба обявиха, че Куман, който бе под огромно напрежение в последните седмици, е освободен. "Президентът на клуба Жоан Лапорта информира Роналд Куман за взетото решение. Куман ще се сбогува със състава в четвъртък на тренировъчната база. Барселона му благодари за работата и му желае успех в професионалната му кариера", се казва в съобщението от Барселона.

За момента все още не е ясно кой ще поеме Барселона, но ранен фаворит за поста е легендата на клуба Шави./БГНЕС

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827