Български национал разкри на кого дължи израстването си в Италия

Спорт 20.10.2021 14:33 Снимка: ДНЕС+

Български национал разкри на кого дължи израстването си в Италия

Националът на България Петко Христов играе от лятото за Специя в Серия А.

Той даде интервю за италианския вестник "XIX век", в което признава, че дължи най-много за израстването си на бившите си треньори във Фиорентина Стефано Пиоли и Давиде Астори. Христов пристига в Специя с трансфер от Фиорентина, а "виолетовите" го купиха от Славия през 2017 година. 22-годишният защитник е играл под наем в Про Верчели, Тернана и Бишелие.

"Пристигането ми в Италия? Бяхме в Грузия за европейското първенство до 17 години. Обади ми се агентът ми Пламен Пейчев и каза, че Фиорентина ме иска. Пристигнах тук много млад, всичко стана много бързо", спомня си близнакът.

"Пиоли и Астори? На Пиоли дължа много. Той е човек, който създава специална връзка с младите в отбора. Но съм изненадан, че успява толкова добре с младите футболисти в Милан. С Давиде Астори съм работил 5 месеца, винаги бях част от първия отбор. Невъзможно е да забравя добротата и откритостта, с която се отнася и към младите играчи", разкрива българският национал.

"Дали моят трансфер го реши Италиано? Да, но аз мислех най-вече с Пламен за възможността да приключим за два дни всичко. Специя ме вълнуваше много, а най-вече Мота със своите идеи", каза още Христов.  /tribune.bg

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911