Арестуваха Дани Алвеш по обвинения в сексуално насилие

Спорт 20.01.2023 15:41 Снимка: ДНЕС+

Арестуваха Дани Алвеш по обвинения в сексуално насилие

Бившият защитник на "Барселона" бе арестуван сутринта по подозрение за сексуален тормоз над млада жена в нощния клуб Sutton в Барселона на 30 декември. Това се случи в каталунската столица около 10 сутринта местно време.

Най-титулуваният футболист в света се яви в полицейския участък Лес Кортс за разпит. След задържането Дани ще бъде предаден на съд. 39-годишният защитник на мексиканския "Пумас" ще бъде изправен пред съдия, който ще определи мярката му - дали ще остане в ареста, или ще бъде пуснат на свобода.

Според жалбоподателката, Алвес, който е бил на почивка в Барселона след участието си на световното първенство в Катар като част от бразилския национален отбор, се е приближил до младата жена в нощния клуб и без нейното съгласие е пъхнал ръката си под бельото й. Според показанията на жертвата, когато успяла да се измъкне от футболиста, тя уведомила приятелите си и охраната на нощния клуб, които се свързали с каталунската полиция.

След обвиненията Дани потвърди, че е бил в Sutton Club на 30 декември, но отрече да е извършил нещо нередно. "Никога не съм нахлувал в личното пространство на хората. Това е опит да се навреди на мен и близките ми”, каза бившият играч на "Барса".

По време на кариерата си бранителят е играл още за "Севиля", "Ювентус" , "Пари Сен Жермен" и "Сао Пауло". През 2022 г. футболистът подписа договор с мексиканския клуб "Пумас".

CHF CHF 1 2.01134
GBP GBP 1 2.2729
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.62332
USD USD 1 1.83233