Антъни Иванов за федерацията: Браво на г-н Часовник, браво на г-на с водката

Спорт 01.02.2024 19:17 Снимка: ДНЕС+

Антъни Иванов за федерацията: Браво на г-н Часовник, браво на г-на с водката

Поредната гневна публикация на родния плувец

Доста активният в социалните мрежи Антъни Иванов нямаше как да не коментира вчерашното решение на Българската федерация по плувни спортове, която пряко го касае.

Припомняме, че на вчерашното заседание, Управителният съвет на федерация разгледа жалбата на Антъни Иванов, след което с 82 гласа "за", 2 "против" и 3 "въздържал се", потвърди спирането на състезателните му права за три години.

Иванов вече има едно наказание от Антидопингавата агенция. То е за две години заради пропуснати допинг проверки, а пък федерацията го наказа за уронването на нейния престиж.

От доста месеци Иванов и управляващите родното плуване са в конфликт, като плувецът на пропуска шанс да ги критикува в социалните мрежи.

Сега той коментира решението, което очевидно не го е изненадало, а освен интересните прякори, с които той се обърна към двама членове на федерацията, Иванов загатна за допинг скандали и подменяне на кръвни проби на част от състезателите ни.

Ето какво написа плувецът в социалните мрежи:

"Поздравявам ви за "единодушното решение". Браво на БФПС, браво на Г-н Часовник, браво на Г-на, който си оставя водката на входа на "Диана". Браво на Г-на, който пуши цигари докато състезателите тренират.

Вие "оправихте" българското плуване. Започнахте оправянето му като "спряхте" по-рано стената за един от нормативите ви за Токио и го приключихте с това меко казано "смешно" гласуване.

Някъде по средата преливахте и кръв наляво надясно. Пожелавам ви успех. Радвам се, че всички видяха на какво сте способни, за да спрете един човек, казващ истината за всичко, което правите.

Може би повечето хора не знаят, но аз съм просто поредният човек, който вие искате да смачкате, явно 3-те момчета, които "хвърлихте" за допинг, вместо другите 3-ма, за които беше проверката, не ви бяха достатъчни. Казал съм ви и ще ви кажа и пак. 2 години, 3 години, 5 години, все тая. Рано или късно ще съм пак в басейна, а вие отдавна няма да сте в офиса".

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481