Антъни Иванов пак се гневи. Обяви бойкот на медиите и определи наказанието си за несправедливо

Спорт 14.03.2024 15:56 Снимка: ДНЕС+

Антъни Иванов пак се гневи. Обяви бойкот на медиите и определи наказанието си за несправедливо

Плувецът Антъни Иванов излезе с гневен пост срещу журналисти и медии след вчерашната новина, че Спортният арбитраж в Лозана е отхвърлил жалбата срещу допинг санкцията му.

Решението на КАС означава, че Антъни Иванов е със спрени състезателни права поне до 25 септември тази година, а реакцията му бе доста странна, защото едва ли точно медиите имат нещо общо с решението, взето от съда в Лозана.

Иванов обяви, че отказва какъвто и да е контакт с представителите на медиите, като също така определи своето наказание за несправедливо.

От поста на Иванов все пак става ясно, че той се готви за своето завръщане, когато смята да покаже, че е плувец на световно ниво, но пък няма да го прави като представител на България.

Това е поредният гневен пост на родния плувец в последните месеци, когато той непрестанно влиза в конфликти с федерацията ни, а всичко започна от допинг наказанието, което му бе наложено заради нарушения на правилата за местонахождение при допинг проверки.

Ето какво написа той:

"Обръщам се към журналистите и телевизиите с една молба. Недейте да идвате на басейна на който тренирам, няма да говоря с вас. Единственото нещо, което чакам и ще го дочакам е да се върна и да покажа, че все още имам какво да постигна в световен мащаб. Лошата услуга, която си направихте е, че ми дадохте още 6 месеца да се подготвя да направя това. Дали ще плувам на Олимпиадата или не за мен лично няма значение. Дали ще плувам за България от тук нататък мисля, че знаете отговора.

Благодаря на всички за подкрепата и истината ще излезе рано или късно наяве, като едната от истините вече излезе в Доха. (Нормативи в Бургас и в София знаем как се правят).

В целият процес загубихме 3 кариери за 4 години, 1 кариера за 2 години, щафета на ОИ, медал от световно и да не изреждам още колко неща. Всеки си носи кръста и аз ще си понеса несправедливото наказание и от тук нататък въобще няма дори да се занимавам да ви отварям очите, защото няма смисъл.

Бъдете здрави и ще се видим октомври!"

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549