Алекс Николов: Гледах татко на олимпийски игри и мечтаех един ден и аз да стигна дотам

Спорт 27.09.2023 19:18 Снимка: ДНЕС+

Алекс Николов: Гледах татко на олимпийски игри и мечтаех един ден и аз да стигна дотам

"Моята мечта е да играя на олимпийски игри. Откакто гледах татко ми, който успя да стигне до 2 олимпиади, исках и аз да стъпя под петте кръга. Баща ми ми каза, че това е най-доброто нещо, което е преживявал като спортист".

Това разкри в интервю за Volleyball World светлият лъч в националния отбор по волейбол Александър Николов. Най-големият син на легендата Владимир Николов е един от лидерите на тима, воден от Пламен Константинов.

България има шанс да се класира за игрите в Париж през следващата година. За целта нашите трябва да заемат едно от първите 2 места в олимпийската квалификация, която стартира в събота в Сиан (Кит). Нашите са в група с домакините, европейския шампион Полша, Аржентина, Нидерландия, Канада, Мексико и Белгия.

"За мен олимпийската мечта е преди всичко да се класирам за олимпиадата, а след това поне веднъж в живота си да получа шанса да се боря за медал от игрите".

"Успяхме да постигнем нашата цел, която беше да останем в Лигата на нациите, въпреки че бих искал да се опитам да стигна до финалите на турнира. Спасихме от изпадане, така че поне съм щастлив от това. И тогава очевидно беше голямо разочарование на европейското първенство, където бяхме домакини и очаквахме и се надявахме да се справим много по-добре. За съжаление не се получи така, както се надявахме. Имахме малко време да помислим за това и да се възстановим и да се надяваме, че ще се представим по-добре на олимпийските квалификации", завърши Николов.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822