Адриан Андреев: Французинът е луд, каза ми да се ш***м

Спорт 01.10.2022 12:57 Снимка: ДНЕС+

Адриан Андреев: Французинът е луд, каза ми да се ш***м

Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от категорията “Чалънджър” в Орлеан, но не това е най-важното.

След края на мача се случи нещо, което не се вижда често по кортовете. Двамата съперници си налетяха на бой. Нашият тенисист блъсна съперника си, а представителят на домакините от Франция се опита да го сграбчи за гърлото. Двамата обаче бързо бяха разтървани от съдията на стола.

Андреев и Муте си имат закачка от предишния “Чалънджър” в Генуа, където българинът пак победи.

С успеха 2:6, 7:6 (7:3), 7:6 (7:2) бившият шампион на двойки от US Open при юношите вече се изкачи до ново рекордно за кариерата си класиране в световната ранглиста - №225 в актуалната класация за момента. Така той на практика си осигурява участие в квалификациите за откритото на Австралия.

На пресконфенцията след скандала Адриан разказа, че Муте непрекъснато го е провокирал.

“Точно това ми даде нова енергия, за което му благодаря. Този път играх по-добре, отколкото миналата седмица. Много съм уморен, защото ми се натрупаха мачове и в един момент исках да спра. Чувствах се много зле, но заради провокациите му реших да се боря, докато мога. Още от Италия съм много уморен, това е третата поредна седмица, в която играя. В един момент започна да ми се вие свят и едва се сдържах да не повърна. Затова повиках физиотерапевта да ми даде някакво хапче, с което да успокоя стомаха си. Подейства ми и наистина се почувствах по-добре, а заради поведението на съперника си си казах, че трябва да доиграя мача. Проблемите с него започнаха още в Италия. Той ме попита какъв ми е проблемът. А аз нямам никакъв проблем с него. Победих го, а той ми казваше, че съм много мек. Каза ми на мрежата да се ш***м. Той има проблем с мен, аз нямам проблем с него. Не знам, той просто е луд. Сега не разбрах защо е ядосан. Той започна всичко. На загрявката аз бях на мрежата да играя волета, а той започна да праща топката с всичка сила в тялото ми. Да, той просто е луд, нямам други думи за него. Попита ме какъв ми е проблемът и защо го гледам. В този момент аз бях на ретур и е нормално, когато той изпълнява сервис, да го гледам. На мрежата след мача се опита да ме удари с глава, а аз го избутах, защото е толкова глупав”, обясни Андреев.

Той говори и за представянето си в последно време.

“Много съм щастлив с тениса, който играя. Работя много здраво през целия си живот и ще продължа да го правя. Искам да постигна повече, но съм доволен от играта си в момента. Намерих себе си на корта, открих това, в което съм добър. Вече знам как мога да създавам проблеми на съперниците ми на корта, използвам оръжията си по-добре. Подобрението в играта ми не е нещо, което се е случило за един ден, а резултат и комбинация от добра работа през годините, която ми позволява да играя по-добър тенис”, сподели бившият национал.

Своята версия за скандала даде и Корентен Муте.

“Няма да се извиня за това, което стана. Когато някой те напсува два пъти, докато те гледа в очите, трябва да го накараш да разбере, че така не се прави. Той ме заплаши и ми каза да го изчакам извън корта. Е, чаках го десетина минути, но той не се появи, а беше скрит зад шестима охранители от другата страна”, написа французинът в социалните мрежи.

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911