16 години по-късно Лийдс отново спечели във Висшата лига

Спорт 20.09.2020 08:17 Снимка: ДНЕС+

16 години по-късно Лийдс отново спечели във Висшата лига

Лийдс постигна първа победа за сезона във Висшата лига и първа след 16-годишно чакане след завръщането си при най-добрите, след като надви в нов драматичен и вълнуващ сблъсък друг новак в лицето на Фулъм с 4:3.

След седемте гола в миналия кръг, когато тимът отстъпи на шампиона Ливърпул със същия резултат, този път възпитаниците на Марсело Биелса се поздравиха с трите точки. Елдер Коща даде аванс на “белите” в самото начало, но Александър Митрович възстанови паритета от дузпа. Също от бялата точка Матеуш Клих върна водачеството на Лийдс, а по този начин завърши и първата част на “Еланд Роуд”.

След почивката домакините отбелязаха нови две попадения на бърза ръка, първо чрез Патрик Бамфорд, получил отличен пас в коридор от Клих, а впоследствие нападателят се превърна в ролята на асистент за втория гол на Коща в срещата. Лийдс обаче се отпусна в следващите минути и позволи на съперника да се върне в двубоя след интервенциите на Боби Рийд и отново Митрович.

Неескенс Кебано уцели страничния стълб на младия страж на домакините Йлан Мелие, но в крайна сметка Лийдс ликува в края с трите точки. Това бе и първа победа за Биелса във Висшата лига в неговата забележителна треньорска кариера. Фулъм отново загуби след дебютното поражение на старта от Арсенал с 0:3. В следващия кръг Лийдс гостува на Шефилд Юнайтед, докато Фулъм приема у дома Астън Вила. /БГНЕС

CHF CHF 1 1.99738
GBP GBP 1 2.28285
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.61254
USD USD 1 1.82447