Samsung Glasses Lite, Walking Cat и как изглежда бъдещето през AR очила

Наука 22.02.2021 15:02 Снимка: ДНЕС+

Samsung Glasses Lite, Walking Cat и как изглежда бъдещето през AR очила

От доста време в технологичните среди се говори, че в хода на настоящото десетилетие очилата с добавена реалност ще могат да изместят смартфоните и да преместят всичките ни приложения от джоба директно пред очите ни.

Apple усилено работи по създаването на такъв продукт, но може би Samsung също подготвя подобна джаджа, става ясно от наскоро появили се в мрежата концептуални видеа.

Видеата бяха публикувани в Twitter профила WalkingCat, чийто разкрития по изтекли данни за предстоящи продукти обикновено се оказват достоверни.

В първото от тях виждаме AR очила с името Samsung Glasses Lite, които могат да прожектират не само екран на телефон, но и този на компютър, позволявайки да играем игри, да гледаме филми или пък да управляваме дрон на DJI.

Второто видео разкрива, че посредством очилата можем да виждаме пълномерни 3D изображения на обекти и хора в реално време, както и да взаимодействаме с тях.

Очилата изглежда разполагат и с опция за затъмняване, придобивайки вид на съвсем обикновени слънчеви очила.

Интересно е, че управлението им се осъществява посредством смартчасовник, а не чрез гласови команди или движения на ръцете, както бихме предположили.

Важно е да отбележим, че технологиите, които клиповете показват, са доста по-футуристични от реалните такива в настоящите хай-енд AR очила от рода на HoloLens например.

Това ни навежда на мисълта, че продукт, като този в клиповете, е все още доста далеч от масовото производство и ще трябва да изчакаме поне няколко години, преди да видим подобна джаджа на пазара.

От Samsung също така не са давали официално становище по темата и е възможно концептуалните видеа да са просто продукт на въображението на създателите им. /lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.76742
GBP GBP 1 2.26632
RON RON 10 4.00678
TRY TRY 10 2.18524
USD USD 1 1.63832