Червеното вино е мощен антиоксидант

Наука 30.09.2009 15:44

Испански учени от университета в Севиля завършиха ново изследване за влиянието на червеното вино при редовна, но умерена консумация, предаде ЕФЕ.

Резултатите от изследването показват, че консумацията на червено вино е полезна, тъй като то играе ролята на защитно вещество за организма. Анализът на резултатите на 8 доброволци показва влиянието от редовния прием на червено вино върху антиоксидантните вещества в организма.

Доброволците, на възраст между 23 и 37 години, трябвало да пият по 300 милилитра червено вино по време на вечеря в продължение на една седмица. Заедно с това участниците в изследването се подложили на специална диета с ниско съдържание на други хранителни източници на антиоксидантни съединения.

Учените ще направят още проучвания, за да докажат получените резултати. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.10033
GBP GBP 1 2.25716
RON RON 10 3.85385
TRY TRY 100 4.21711
USD USD 1 1.71504