Мултимедия 04.06.2020 13:04 Снимка: Мехмед Азиз

В град Исперих наградиха участниците в конкурс, посветен на 24 май

Пред паметника на Хан Аспарух в град Исперих бяха раздадени наградите на участниците в онлайн конкурса под надслов "Напред! Науката е слънце". Той беше организиран от общинската администрация по случай 24 май – денят на българската просвета и култура.

В конкурса участваха деца, разделени в четири възрастови групи. Участниците рецетираха стихове и техни лични авторски послания. Журито на конкурса беше председателствано от Исмаил Айдън - директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в Община Исперих, а членове бяха Аница Костова - главен експерт "Образование и младежки дейности", Община Исперих и Искра Цанкова - директор на ЦОБ "Петя Йорданова" в град Исперих.

снимки: Мехмед Азиз

В І възрастова група – за деца от 3 и 4 подготвителни групи – на Първо място беше класиран Александър Георгиев Русчев от ІV ПГ на детска градина "Първи Юни". Второто място е за Бора Бейнур Назиф от ІV ПГ на детска градина "Осми март" в с. Яким Груево, а третото – за Джерен Джанер Хасан от ІV ПГ на детска градина "Слънце" в град Исперих. Три поощрителни награди се присъдат на Нурхан Айхан Сали и Нуркан Айхан Сали от ІV ПГ, детска градина "Детелина" в село Делчево и на Белла Светлинова Найденова от ІV ПГ на детска градина "Първи Юни" в град Исперих.

Във втората възрастова група за ученици от 1 – 4 клас, наградата за първо място е за Шебнем Шендован Кабил - І клас в ОУ "Васил Априлов" град Исперих. На второ и трето място са класирани Верда Самедин Сабит от ІІ клас в ОУ "Христо Ботев" в град Исперих и Моника Валентинова Велева - ІV клас в ОУ "Васил Априлов" в град Исперих, съответно. Раздадени са и пет поощрителни награди:
Иван Константинов Иванов - І клас, ОУ "Васил Априлов" - гр. Исперих;
Дидем Турхан Исмет - ІІІ клас, ОУ "Христо Ботев" - гр. Исперих;
Аслъ Рейхан Ахмед - ІV клас, ОУ "Васил Априлов" - гр. Исперих;
Джерен Дауд Ниязиева -  ІV клас, ОУ "Васил Априлов" - гр. Исперих;
Мерлин Назиф Алиосман - ІV клас, ОУ "Васил Априлов" - гр. Исперих.

Разпределението на наградите в третата възрастова група – ученици 5 – 7 клас, е както следва: 1 място: Ясмин Талиб Мехмед - VІІ клас, ОУ "Васил Априлов" - гр. Исперих;
2 място: Гамзе Шенол Неждет - VІІ клас, ОУ "Васил Априлов" - гр. Исперих;
3 място: Михаела Атанасова Кръстева - V клас, ОУ "Христо Ботев" - гр. Исперих;
Поощрителна награда получава Ефе Митхат Садкъ - V клас, ОУ "Христо Ботев" - с. Китанчево

При най-големите ученици се присъжда първа награда на Бейшан Бейтула Яфес - Х клас, ПГ "Васил Левски" - гр. Исперих.

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993