Знаменитости, които са получавали смъртни заплахи

Любопитно 18.03.2023 18:04 Снимка: ДНЕС+

Знаменитости, които са получавали смъртни заплахи

"Близостта", която хората си създават с различни знаменитости чрез социалните мрежи е нож с две остриета. И това е така, тъй като част от последователите може изобщо да не са доброжелатели. Социалните мрежи са още едни начин известните да получават смъртни заплахи. Такива обаче за съжаление са се получавали и преди появата на социалните мрежи.

Връщаме се малко назад във времето, за да си припомним част от знаменитостите, които са получавали смъртни заплахи.

Илон Мъск

В двучасов аудиочат с въпроси и отговори новият собственик на Twitter споделя, че риск за живота му има. "Честно казано, рискът нещо лошо да ми се случи или дори буквално да бъда застрелян, е доста значителен", не крие той. Освен това не мисли, че е трудно човек да убие някого, ако иска, но се надява това да не му се случва.

Мадона

През 2012 г . Мадона получава смъртни заплахи заради това, че защитава групата P*ssy Riot и насърчава "гей поведение". Освен това се предполага, че по време на европейското си турне от 2006 г., получава смъртни заплахи от руската мафия. Затова и когато не е на сцената за концертите си, певицата остава в хотела си.

Хали Бери

Също през 2012 г. актрисата получава смърти заплахи, сред които е и тази от мъж, който казва, че ще ѝ пререже гърлото. Разбираемо, Хали Бери започва да се страхува за живота си и затова прави опит да напусне страната с дъщеря си Нала, въпреки че бащата на детето, Габриел Обри, се бори в съда да ги задържи в САЩ.

Барак Обама

Докато е президент към Барак Обама има отправена смъртна заплаха от роденият в Северна Каролина Донте Джамар Симс. След като пише в Twitter, че ще убие президента, е задържан от федералните. Според клетвената декларация Симс се е засмял, когато агент от тайните служби прочел петте му туита на глас. В последствие бива обвинен в престъпление.

Никол Шерцингер

През декември 2011 г., когато е жури в предаването The X Factor, тя получава смъртни заплахи заради това, че е гласувала за елиминирането на 14-годишен участник. "Това донякъде ме съсипа и казах, че не искам да излизам от стаята си", споделя тогава певицата пред The Mirror.

Селена Гомес

Да бъдеш гадже на Джъстин Бийбър се оказва не толкова лесно и безгрижно като разходка в парка. Е, той и Селена Гомес вече от години не са заедно. След като през 2011 г. обаче се появяват техни общи снимки от романтичното им пътуване до Сейнт Лусия, част от феновете на Джъстин Бийбър изпращат куп омразни съобщения към Селена Гомес, в които я обиждат и заплашват да я убият.

Ким Кардашиян

През май 2022 г. риалити звездата е принудена на подаде ограничителна заповед срещу преследвач, който е отправял многократни смъртни заплахи срещу нея, децата ѝ и тогавашния ѝ партньор Пийт Дейвидсън. В искането за заповедта тя е включила над 30 писма, като доказателство за многобройните заплахи с насилие към нея и близките ѝ, получени от предполагаемия преследвач, пише Stars Insider.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648