8 причини, мъжът да отказва секс

Любопитно 30.07.2020 12:07 Снимка: ДНЕС+

8 причини, мъжът да отказва секс

Не си мислете, че мъжете винаги искат секс. Има няколко причини, заради които мъжът да отказва да го прави. Вижте кои са те:

Както жените, така и мъжете имат своите лоши моменти и преминават през най-различни емоции, като депресия или стрес.

  1. Тестостеронът им

Ниските нива на тестостерон и други хормони са някои от причините, мъжът да няма желание за секс. Тестостеронът е най-важният стимулатор за мъжете.

Високи нива на пролактин и SHBG, също потискат сексуалното желание.  Затова е препотъчително да се направят изследвания.

  1. Мъжът е депресиран или стресиран

Всеки човек изпада в различни стресови ситуации, всеки ден. Но ако стресът дойде в повече е възможно да попречи на сексуалното желание на мъжа. Нужно е да забравят за проблемите си, за да си върнат усещането за секс. Но бъдете внимателни, защото някой медикаменти (антидепресанти) също могат да намалят желанието за секс.

  1. Не го привличате вече

 Понякога просто привличането изчезва и мъжът вече няма желание да спи с вас. Може би го „задушавате“ или се страхува, че отнемате от свободата му или просто вече не сте достатъчно привлекателна за него и не задоволявате неговите сексуални желания.

  1. Предпочитат сами да се задоволяват

 Може и да ви е странно, но има мъже, които предпочитат мастурбацията пред това да правят секс с половинката си. Порното е лесен и достъпен начин да се задоволят и да получат, това което искат. Пробвайте да правите секс с мъжа си, докато гледате порно.

  1. Притеснява се от представянето си

 Дори и да го привличате, той може да се притеснява дали ще получи ерекция. Това пречи да сексуалното му желание.  Друга причина е страх от преждевременна еякулация.  

  1. Понякога има нужда просто от „бърз секс“

Някой път, мъжете искат просто бърз секс, а жената винаги иска дълга любовна игра. Ако не сте съгласна, с това, че понякога мъжът има нужда просто „да бодне набързо“, то тогава просто ще откаже да прави секс с вас.

  1. Изневерява ви

Една от основните причини. Ако не иска да правите секс и няма смислено обяснение, той със сигурност ви изневерява.

Ако спи с друга жена вероятно се чувства виновен или задоволен и затова отказва да спи с вас. Помислете дали го удовлетворявате сексуално, за да не го прави друга.

  1. Уморен е 

А, може би просто е уморен! Не само жените са изморени и не им се прави секс. Трябва им почивка, за да съберат нови сили. Проявете търпение и не приемайте отказа им лично.

CHF CHF 1 1.81129
GBP GBP 1 2.14119
RON RON 10 4.01171
TRY TRY 10 2.20477
USD USD 1 1.68113