Защо хората се нуждаят от секс?

Любопитно 16.09.2021 10:57 Снимка: ДНЕС+

Защо хората се нуждаят от секс?

Какво стои зад страстното "желая"? Потребност от човешка близост, стремеж към признание, намерение да привържем партньора до себе си, жажда за телесна наслада или просто желание за секс?

Да бъдем като всички, т.е. да принадлежим към някаква група, това е една от основните ни потребности. Ако обществото одобрява сексуалността и нейните прояви, то ние най-вероятно ще се опитваме да сме сексуални. Често когато мислим, че искаме секс, всъщност искаме друго - признание, успех, поддръжка на имиджа.

За да получат социално признание

Не само мъжете се хвалят с броя на любовниците, често и жените се държат по този начин. Представете си жена, заемаща ръководна длъжност като директор на предприятие. Тези жени живеят в различно време и напълно различни общества, но при тях има прилика – те са решителни и елегантни, облечени са по последния писък на модата и както и да се чувстват в сърцето си, се държат уверено – състоятелни и неотразими.

За да избегнат самотата

Хората бягат от самотата и търсят човек, който да ги избави от това. Сексът е един от най-бързите начини да се постигне близост. Години приятелски разговори трябва да минат, за да постигнете с друг човек тази непринудена интимност, която се създава от само себе си на сутринта в леглото.

Разбира се, това не е 100% гаранция, но все пак ако изпитваме симпатия към човека, то да – нощта прекарана заедно също е повод за запознанство.

Да привържат партньора до себе си

Как да поддържаме това близко познанство, което сме създали? Колко жени ще приемат спокойно това, че партньорът им получава удовлетворение с други?   

Често искаме секс, за да остане партньорът ни с нас.  Семейните психолози трърдят, че семейство, в което съпрузите вече не спят заедно, това са договорни отношения. Някак не вярват много в любовта без секс.

Да зарадват тялото си

Ние се отнасяме към тялото си потребителски. Водим го на фитнес или масажи, не от любов към него, а за да придобие по-апетитни форми. Прегръдките, ласки, целувките, това не можем да си позволим с всички. Затова понякога излиза така, че се предаваме пред любовта, макар просто да ни се иска да ни погалят по главата. Да правим секс! Разбира се сексът съществува и сам по себе си. Обичан просто за това, че е прекрасен. За това, че собственото ни тяло не само се разкрива и наслаждава, но и носи наслада на друг. Това е прекрасно, каквото и да си говорим!

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448