Защо Бакайо Сака прави дупки в чорапите си

Любопитно 23.11.2022 16:44 Снимка: ДНЕС+

Защо Бакайо Сака прави дупки в чорапите си

Мондиал 2022 е в разгара си и вече успяхме да видим в действие някои от основните претенденти за титлата, като определено можем да кажем, че сме изненадани от победата на Саудитска Арабия над Аржентина.

Най-вече заради факта, че аржентинците бяха спрягани за един от фаворитите за спечелване на Световното първенство по футбол. Но за момента Англия, друг от фаворитите, не допуска изненади.

Тимът, воден от Гарет Саутгейт, спечели първия си мач от групите срещу Иран доста убедително, отбелязвайки цели шест гола във вратата на съперника. Сред всички голмайстори най-много се отличи Бакайо Сака.

Снимка 596097

 

Футболистът на Арсенал отбеляза два гола, с което задмина една от легендите на английския футбол - Уейн Руни. Бившият играч на Манчестър Юнайтед има записан едва един гол на световни първенства, докато Сака вече има цели два.

И в мача с Иран направи впечатление, че футболните чорапи на нападателя са скъсани в задната си част. Картина, която сме свикнали да виждаме при много груба игра срещу някой. Но чорапите на Сака не скъсани от груба игра и не само в този мач.

Снимка 596099

 

От The Sun разбираме, че всъщност това е съвсем нарочно и самият футболист прави дупки в чорапите в областта на прасеца. Причината е, че по този начин цели да намали напрежението в прасците си, които по време на мач се натоварват, а в същото време биват ограничени от стегнатите чорапи.

Според goal.com, Сака не е единственият, който го прави. Кайл Уолкър също е прибягвал до този метод. Просто защото при футболистите с по-изявена мускулна структура на краката вероятността от схващания, причинени от ограничението, което чорапите създават, е доста вероятно. В мача с Иран направи впечатление, че и Джуд Белингам също бе прибегнал до отварянето на дупки в чорапите си./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648