Заповедите на Андрей Ворон за дълъг и радостен живот

Любопитно 19.08.2021 09:46 Снимка: ДНЕС+

Заповедите на Андрей Ворон за дълъг и радостен живот

Възможно е да се живее повече от век. Всеки стигнал до такава преклонна възраст има различен подход към живота. Сега ще говорим за мъдреца Андрей Ворон, който някога е живял в Карпатите. Умира на 104 -та година от живота си, но не и от естествена смърт - укрепва избата след потопа, когато загива при срутване. Това е един от най-мъдрите хора по руските земи. Има юридическо образование и защитавал бедните и онеправдани хора пред съда. Речите му били толкова впечатляващи, че съдебните заседатели си водели бележки. Живял е и в манастир като отшелник. По-късно в една стара, почти изгнила хижа. Обикалял из близките села да помага на по-възрастните хора, като цепи дърва, лекува ги със знахарски билки и отвари.

Андрей Ворон обичал да систематизира и записва своите наблюдения. След смъртта му, този тефтер попадна в ръцете на журналиста Мирослав Дочинц. Той събира съветите в една книга - „Заповедите на Андрей Ворон за дълъг и радостен живот. "

Андрей Ворон е оставил четири по седем съвети, напътствия, природни храни, които са станали известни под името четирите седмици „7777″ на Ворон за здраве, щастие и дълголетие.

7 блага:

-Умерена храна. Когато ядете, не пийте. Не пийте преди или след хранене.

-Постоянна умерена физическа работа.

-Навикът да ходите много.

-Чиста вода и чист въздух. Слънце.

-Самоконтрол, самообладание.

-Почивка.

-Вяра.

7 основни неща, които трябва да научите:

-Намерете радост в този живот. Радостта от всяка минута, която ви е подарена.

-Носете радост на другите. Бъдете човечни.

-Прощавайте винаги. На всички, включително и на себе си.

-Покайте се. Освободете се от греха и грешките.

-Смейте се. С лице и душа. (Не приемайте хората и себе си сериозно).

-Дишайте. Свободно, дълбоко и с наслада.

-Спете. До насита и с удоволствие. (но не повече от 8 часа. Забавянето на кръвта възниква от преспиване, а застоят на кръвта учестява кръвните удари)

7 заветни ястия (те са подарени на човека отгоре, не само като най-добрата храна, но и като лекарства)

Цвекло. Краставици и лук. Кисело мляко. Риба. Овесена каша (просо, елда, царевица, боб). Ябълки. Плодове и орехи.

7 заветни течности

Изворна вода. Зелен чай. Гроздов сок (вино). Чай от листа, клонки и цветове от горски плодове. Квас. Кисело зеле. Светена вода.

Да бъдеш млад за дълго време

Следвайте желанията си.

Не изстисквайте вода от камъка.

Живейте лесно и с радост.

Посрещнете деня с усмивка, а вечерта с разходка.

Не преяждайте. Легнете на празен стомах.

Не сядайте на масата, ако там няма зеленчуци.

Забравете за пържено, мазно и сладко. Не съветвам да се пие мляко, освен може би кисело.

Захарта и месото гният в човек. Това означава, че човекът също гние. Един 40-дневен пост ще ви покаже първото чудо. А следващите ще донесат почистване, възстановяване, подмладяване.

Поддържайте тялото си чисто. Суровите зеленчуци са като метла за червата.

Хвощът също почиства добре. Вари се и се пие като чай. Така са и пъпките, листата, брезовият сок. Смятам, че тези две растения са нашият заместител на водораслите - чудо - зеленчука на земята.

Най-добрите напитки са вода и чай от билки и листа.

Правете ежедневно къпане на цялото тяло. Ако не е възможно, избършете тялото си с мокра кърпа. Безценна полза е банята с плява от сено, която има в изобилие във всяка плевня. Килограм сено плява се залива с вода, кипва се, накисва се и се изсипва в корито или вана. Добре е да добавите отвара от орехови листа. И когато сте уморени, добавете 1 до 2 кг сол във ваната или сварете хубав куп борови клонки. Поглезете тялото и белите дробове.

Не се обременявайте със земни блага. Ако забелязвате красотата около себе си, винаги ще бъдете сред Природата. Така ще черпете сили от нея.

Не търсете промяна излишно. Живея на едно място от десетилетия. Аз върша една работа. Водя разговори с някои хора. Сядам на една маса по едно и също време и ям почти същата храна. Лягам си по едно и също време ... Години минават, но нищо не се променя - нито средата, нито аз. И това е добре. Гледам образите на моя дядо, баща, моите внуци и правнуци и изглежда, че винаги съм бил на този свят. И ще бъда завинаги ...

Този, който почти не пие, действа по-мъдро. Ако пушите, откажете се веднага и завинаги! Това ще бъде първата ви голяма победа. След нея, ще видите, ще има и други преодолявания. Защото най-радостните победи са победите над себе си.

Мъж, живеещ с две жени (които имат любовници), умира много по-рано от жените си.

Съветвам жените да ядат орехи и черен дроб през цялото време - бръчките няма да се появят скоро.

Приемете като обичай да стоите боси на земята поне няколко минути по всяко време. Давайте на тялото земя, докато тя сама не го повика.

Опитайте се да избягвате солта. Има три опасности за мъжете: сол, захар и бял хляб. И четвъртата опасност е водката. Това не е вашата храна или напитка. В земните плодове и зеленчуци има достатъчно сол и малц. И вземайте мед без страх и радушно. На гладно с вода. И ще видите, че на главата ще ви бъде светло, а на тялото - леко.

Лоша храна - наденица, пържени картофи, бисквити, сладкиши, консерви, кисели краставички. Храната ми е зърнени храни, боб, билки. Хищникът като се наяде с месо, едвам пълзи, става мързелив. А конят с овес цял ден тегли. Скакалецът се храни с трева, затова има силата да лети. Възрастен мъж, който не работи, трябва да върви всеки ден по 2-3 часа при всякакво време.

Старайте се да бъдете повече на открито. Научете се да живеете в хладна стая. Достатъчно е краката и ръцете да са топли, но главата да е в прохлада. Тялото съхне и остарява от топлината.

Общувайте с млади хора - и сами ще бъдете млади. Не ги осъждайте, а ги разбирайте. Не ги поучавайте, а ги учете, когато знаете какво. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448