Ябълкова сангрия

Любопитно 15.10.2021 19:40 Снимка: ДНЕС+

Ябълкова сангрия

Ябълката е сред най-вкусните, полезни и достъпни плодове. Особено в момента. И е верен съдружник в най-различни рецепти - от сосове през ястия с месо до коктейли.

И понеже имаме навика в края на работния ден да си сипем по един алкохолен микс, решихме да се доверим на рецептата за пенлива ябълкова сангрия на Морийн Петроски. А тя е експерт по коктейлите и автор на книгите The Wine Club и The Cocktail Club.

От Eat This, Not That! добавят, че този есенен коктейл върви чудесно със солени хапки, стига да се придържаме към инструкциите обаче.

Какво ни трябва за 2 коктейла

  • 1/2 ябълка, нарязана на фини и тънки резени, подобно на кибритени клечки
  • 110 г бърбън
  • 85 г ябълков сайдер
  • 170 г пенливо вино, охладено
  • 2 с. л. семена от нар

Какво ги правим

В шейкър, наполовина напълнен с лед, добавяме половината ябълкови резени, сайдера, бърбъна и охладеното пенливо вино. Разбъркваме и продължаваме нататък.

Преди да сервираме в чаши, отново пълни с лед, първо прецеждаме сместа. На финала добавяме останалите ябълкови резени и поръсваме със семената от нар. А вместо класическа сламка, няма да сбъркаме, ако я заменим с пръчка канела./lifestyle.bg

CHF CHF 1 2.09898
GBP GBP 1 2.23268
RON RON 10 3.8428
TRY TRY 100 3.90089
USD USD 1 1.66994