Любопитно 15.10.2021 19:40 Снимка: ДНЕС+
Ябълкова сангрия
Ябълката е сред най-вкусните, полезни и достъпни плодове. Особено в момента. И е верен съдружник в най-различни рецепти - от сосове през ястия с месо до коктейли.
И понеже имаме навика в края на работния ден да си сипем по един алкохолен микс, решихме да се доверим на рецептата за пенлива ябълкова сангрия на Морийн Петроски. А тя е експерт по коктейлите и автор на книгите The Wine Club и The Cocktail Club.
От Eat This, Not That! добавят, че този есенен коктейл върви чудесно със солени хапки, стига да се придържаме към инструкциите обаче.
Какво ни трябва за 2 коктейла
- 1/2 ябълка, нарязана на фини и тънки резени, подобно на кибритени клечки
- 110 г бърбън
- 85 г ябълков сайдер
- 170 г пенливо вино, охладено
- 2 с. л. семена от нар
Какво ги правим
В шейкър, наполовина напълнен с лед, добавяме половината ябълкови резени, сайдера, бърбъна и охладеното пенливо вино. Разбъркваме и продължаваме нататък.
Преди да сервираме в чаши, отново пълни с лед, първо прецеждаме сместа. На финала добавяме останалите ябълкови резени и поръсваме със семената от нар. А вместо класическа сламка, няма да сбъркаме, ако я заменим с пръчка канела./lifestyle.bg
Още по темата
CHF
|
1 | 2.09898 |
GBP
|
1 | 2.23268 |
RON
|
10 | 3.8428 |
TRY
|
100 | 3.90089 |
USD
|
1 | 1.66994 |
Последни новини
- 10:12 Задържаха мъж за разпространение на детска порнография
- 10:01 На Игнажден църквата почита св. Игнатий Богоносец, ученик на апостол Йоан Богослов
- 09:51 Столична община въвежда Зелен билет за пътуване в градския транспорт
- 09:42 ВАС отмени уикенд винетката, защото трябва да е 5,11 EUR, а не 5,12 EUR
- 09:32 Турция предупреди Украйна и Русия да внимават в Черно море
- 09:22 Фискален съвет: Удължителният бюджет създава опасен прецедент в бюджетната политика
- 09:11 bTV: Цънцарова и Йочев не са освободени
- 09:03 Атанас Зафиров: Научихме за оставката на правителството един час, преди да бъде подадена