Xiaomi Redmi Watch и всичко за новия смартчасовник

Любопитно 28.11.2020 19:23 Снимка: ДНЕС+

Xiaomi Redmi Watch и всичко за новия смартчасовник

Xiaomi си спечели милиони фенове с надеждните си и невероятно достъпни джаджи, в които можем да намерим артикули, вариращи от тоалетни чинии до мощни смартфони.

Спортните гривни на компанията са един от най-горещите й продукти, но дълго време компанията отлагаше създаването на смартчасовник под марката Redmi, която, освен с гривните, асоциираме и с някои от водещите й модели телефони.

Смартчасовникът Redmi Watch oбаче вече е факт, след като бе представен тази седмица за първи път.

Джаджата е с квадратен екран с овални ъгли и има подчертано минималистично излъчване.

Екранът е с диагонал от 1.4 инча и гъстота на пикселите от 323 PPI, което е значително по-малко от показателите на Apple Watch например, но и разликата в цените между двете джаджи е не по-малка.

Часовникът на Apple струва цели 400 долара, докато Redmi Watch се продава за почти 10 пъти по-малко на цена от 45 долара.

 

Въпреки това смартчасовникът на Xiaomi предлага следене на пулса, както и най-различни спортни режими, като можем и да персонализираме циферблата си с избор от измежду 120 дизайна.

Redmi Watch тежи само 35 грама, а една от атрактивните му черти е батерията, която издържа до 12 дни с едно зареждане.

Можем да се гмуркаме с него на до 50 метра дълбочина, което означава, че нямаме повод за притеснение, ако сутрешното ни бягане е съпроводено от дъжд.

Моделът е съвместим с Android 5.0 и iOS 10 и всички следващи версии, а NFC чипът в него позволява и безконтактни плащания.

За момента обаче смартчасовникът ще е наличен само в Китай, но със сигурност ще достигне и западните пазари под името Mi Watch Lite, казват от GSMArena.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448