Любопитно 15.01.2021 19:12 Снимка: ДНЕС+
Варените и бърканите яйца: добавете лимон
Варени яйца със сигурност не ядем само по Великден и със сигурност не само тогава ни е изключително дразнещо някое да се спука, докато бълбука във врящата вода.
Има обаче един много лесен трик, с който не само ще предпазим яйцата от напукване, докато станат твърдо сварени, а и ще си гарантираме, че ще се белят много по-лесно.
Необходимо е само да добавим няколко резена лимон или една чаена лъжица лимонов сок във водата, в която ще варим яйцата. Киселинността на цитрусовия плод предпазва черупката от напукване и така получаваме перфектен резултат.

Има и друг вариант - да натъркаме черупките с резен лимон, преди да ги сложим да се варят. Но това е малко по-трудоемко.
Разбира се, може да се възползваме и от един друг добре познат трик за по-лесно белещи се яйца - заливането им с ледена вода или направо с бучки лед веднага след като са се сварили, предава Cookist.
Ако пък предпочитаме бъркани пред варени яйца, лимонът може отново да ни е на помощ, за да ги направи перфектни. Добавяме половин чаена лъжичка лимонов сок към две-три яйца и ги пържим. Киселинността в този случай прави яйцата по-кремообразни и пухкави./lifestyle.bg
Още по темата
CHF
|
1 | 2.11487 |
GBP
|
1 | 2.24138 |
RON
|
10 | 3.84748 |
TRY
|
100 | 4.01234 |
USD
|
1 | 1.68432 |
Последни новини
- 10:16 Защо скокът с парашут е преживяване, което трябва да опитате поне веднъж
- 10:13 Парче скала падна на пътя Самоков – София, има и наводнение на платното при „Лебед“-а
- 10:08 Оставки в правителството на Словения след жестоко убийство, извършено от роми
- 10:01 САЩ и Китай се разбраха: Без 100% ръст на митата, без ограничения за износа на редкоземни елементи
- 09:52 Наводнение в София: Не се движат трамваи 20, 21, 22 и 23
- 09:44 Дронове пробиха стената на яз. "Белгород", застрашени са 4 руски бригади, евакуират цивилните
- 09:36 Вряла вода изригна в центъра на Плевен
- 09:27 Севлиевски за санкциите срещу руския петрол: България за пръв път не е сама в кризата