В какво обвиниха Меган Маркъл?

Любопитно 24.09.2020 09:29 Снимка: ДНЕС+

В какво обвиниха Меган Маркъл?

От няколко месеца Меган Маркъл води съдебна битка с издателите на таблоида Mail on Sunday. Поводът за нея са изтеклите в медийното пространство откъси от писмо, което тя е написала до баща си Томас Маркъл. А в хода на делото ролите се размениха и херцогинята на Съсекс също получи сериозни обвинения.

Адвокатите на херцогинята на Съсекс отправиха своите критики към авторите на биографичната книга Finding Freedom, че са използвали вече публикувана в медиите информация, за да съставят изданието и да достигнат рекордни продажби.

В първия път, в който екипът на Меган коментира на написаното в книгата, се изразява категоричното мнение, че в нея има редица неверни твърдения, като се започне от разказа за първата среща на настоящите съпрузи. Затова и книгата се определя като творческа, а не като документална.

Освен това, адвокатите на Маркъл са категорични, че тя по никакъв начин не е помогнала на авторите на книгата с информация, която сама им е предоставила или е стигнала до тях чрез трети лица. 

Tова твърдение идва в отговор на друго - от адвокатите на  Associated Newspapers. Те изразиха мнението си, че херцогинята на Съсекс има ясно изградена стратегия за влияние върху медиите. А всички лични подробности за Хари и Меган, поместени в книгата, няма откъде другаде да дойдат, освен от тях самите, предава AP./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.82379
GBP GBP 1 2.15904
RON RON 10 4.01048
TRY TRY 10 2.10175
USD USD 1 1.65959