Усмихни се и предай нататък!

Любопитно 02.10.2020 10:51 Снимка: ДНЕС+

Усмихни се и предай нататък!

Всички се смеем на един и същи език

Най-прекият път да достигнеш до душата на човек е когато се усмихнеш. Родителите добре познават това. Няма нищо по прекрасно да видиш ред зъби или само един на сияещото от усмивка детско личице -  така невинно, така непринудено и доволно. Всъщност усмивката превръща деня в цветна приказка, нали?. И ако търсите причина да направите това  - имате я. Днес е Световният ден на усмивката. Но не го правете, само защото и тя си има празник, а защото със сигурност ще се почувствате по-добре.

Просто, отворете очи с мисълта, че днес е ще е един прекрасен и слънчев ден! Но да се върнем на празника. „Виновник“ за съществуването на Световния ден на усмивката е американският рекламен дизайнер Харви Бол.

През 1963 година той създава популярното усмихнато личице, без да подозира, че то ще се превърне в един от най-разпознаваемите символи на доброто настроение.

Впоследствие на Бол му хрумва идеята за Световен ден на усмивката - ден, в който всеки от нас да се усмихва и да прави повече добри дела.

Той обявил първия петък от октомври всяка година за деня, в който усмивката не признава политика, география и религия и обединява всички добри хора по света. Първото му отбелязване е през 1999 година, а Световният ден на усмивката се празнува в цял свят и днес. Смята се, че изборът на началото на октомври за този специален ден се дължина факта, че през есента всички имаме нужда от повече усмивки.

А тази есен, наистина са ни необходими. За жалост световната пандемия сякаш изтри всичко позитивно у нас, скри усмивките ни и остави само очите да гледат. Е, дори през маската можем да да направим деня на някой още по-хубав, защото усмивките не се чупят, но поправят счупени сърца. Тя е може би най-голямото и най-скъпо бижу, което един човек би носил в живота си.

Антония Димитрова

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448