Tesla публикува видео с демонстрация на различните етапи на производство на батериите

Любопитно 19.01.2021 12:20 Снимка: ДНЕС+

Tesla публикува видео с демонстрация на различните етапи на производство на батериите

Tesla публикува в своя YouTube канал интересно видео с име Making batteries. Клипът подробно показва различните етапи на производство на акумулаторните батерии за електромобилите на автомобилната компания на Илън Мъск.

Видеото е част от акцията на Tesla за набиране на нови специалисти и служители, като в текста на клипа съвсем ясно се казва, че компанията има нужда от квалифицирани специалисти, които ще работят в цеховете за производство на акумулаторни батерии на европейската Gigafactory 4  близо до Берлин, както и в американската Gigafactory 5 в Тексас, която сега се строи с много бързи темпове. Наскоро изтече неофициална информация, че Tesla възнамерява да разгърне собствено производство на акумулаторни батерии за своите електрическите автомобили. Ето че сега компанията за първи път официално потвърди, че в Gigafactory 4 и Gigafactory 5 ще се произвеждат батерии и акумулаторни блокове за електромобилите на Tesla.

Генералният директор на Tesla Илън Мъск специално подчерта, че недостатъчно бързият ръст на темповете за производство на акумулаторни батерии е сериозен проблем, който забавя развитието на компанията.

Gigafactory 4 трябва да започне производството на електромобили още тази година, като първо ще бъде стартирана поточната линия за произвеждането на Model Y, а след това ще започне производството и на Model 3. Известно е, че в Gigafactory 5 ще се произвеждат пикапите Cybertruck, кросоувърите Model Y и седаните Model 3, които ще се продават на източното крайбрежие на САЩ. Gigafactory 5 ще произвежда и влекачите Tesla Semi. /kaldata.com

 
CHF CHF 1 1.76583
GBP GBP 1 2.26348
RON RON 10 4.01212
TRY TRY 10 2.21388
USD USD 1 1.59986