Сексът след 50 може да е перфектен, ако следвате 7 прости правила

Любопитно 04.09.2023 16:23 Снимка: ДНЕС+

Сексът след 50 може да е перфектен, ако следвате 7 прости правила

Секс мераците не умират – никога! Нека бъдем честни – без значение на колко години сме, ако имаме човек до себе си, то интимните отношения винаги са страхотни и искаме още и още.

Мнозина си мислят, че след една определена възраст секс желанията изчезват, а ласките между чаршафите са невъзможни. Но това изобщо не е така.

„Не си мислете, че хората, които са на и над 50 години, не имат такива нужди. Напротив! Просто трябва да знаят точно какво правят и как го правят“, казва д-р Рена Малик, която е уролог от Университета на Мериленд в Съединените щати.

Тя каза, че има точно седем неща, които ще ви помогнат да направите секса след 50 години по-добър, отколкото когато сте били млади.

На 50-годишна възраст мъжете и жените се сблъскват с намаляване на нивото на половите хормони в тялото, поради което те могат да изпитват затруднения в сексуалния си живот или дори да загубят желание за сексуален контакт. 

„Въпреки това, лошият сексуален живот след 50-годишна възраст може да доведе до редица здравословни проблеми, като деменция. Ето защо е важно да останете активни дори в зряла възраст“, казва д-р Малик.

За целта тя съветва да се следят приеманите лекарства, тъй като някои от тях могат да намалят сексуалното желание. Важно е да обсъдите това с Вашия лекар и да обмислите възможни алтернативи.

„С напредване на възрастта спонтанното желание за секс става все по-рядко. Въпреки това, появата на реципрочно желание, което е реакция на директен сексуален стимул, не изчезва. Затова е важно да се обърне внимание на любовната игра и оралния секс“, отбеляза специалистът.

Освен това лекарят съветва да мастурбирате повече, да използвате секс играчки, лубриканти и дори да прибягвате до елементи на BDSM (садо-мазо), за да увеличите чувствителността на определени части на тялото.

„Можете също да използвате специални столове или люлки, за да извършвате полов акт в най-удобните пози. Освен това е важно да мислим за секс – някои проучвания показват, че когато хората над 40 мислят по-често за своя полов живот, интимният им живот се подобрява“, заключи урологът. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648