Съвместната мастурбация - горещ начин да разнообразим сексуалния живот

Любопитно 13.09.2023 11:21 Снимка: ДНЕС+

Съвместната мастурбация - горещ начин да разнообразим сексуалния живот

Някои заклеймяват мастурбацията като пречка за нормалния сексуален живот, а други са на мнение, че тя може само да го подобри. Едно е сигурно - да доставяш удоволствие сам на себе си е нещо напълно нормално и носи само плюсове, ако е в разумни граници. А когато имаме партньор и искаме да разнообразим палавите си занимания, може да е точно това, от което имаме нужда.

Учени от Университета в Саутхамптън провеждат изследване, в което участват 117 жени и 151 мъже. И изводите от него разбиват мита, че самозадоволяването е на лице само това, когато има незадоволяване на нуждите с партньора.

Оказва се, че съвместната мастурбация може би е ключът към един много по-добър сексуален живот и достигане на оргазъм всеки път. Повече от половината участници в изследването твърдят, че са използвали тази практика по време на сексуалните контакти с партньора си в последната седмица и твърдят, че това е направило интимните им занимания много по-задоволителни.

Снимка 633250

Източник: iStock

Да се докосваме сами по време на половия акт така, както най-обичаме, увеличава възбудата и води до по-сигурен горещ завършек и за двамата партньори. В интимната игра може да включим и любимите си секс играчки, ако, разбира се, половинката ни няма нищо против. Но се съмняваме - все пак ще получи горещи гледка, която още повече ще разпали страстите.

Интересното е, че някои от участниците в изследването не са особени фенове на мастурбацията сами, но подкрепят тази, която се случва в компанията на интимния им партньор. Няма спор - много по-секси е.

Когато мастурбацията е в компания, не е необходимо да се целим задължително към оргазъм - може просто да я използваме като предигра преди съществената част. А следващият път половинката ни със сигурност ще знае как и къде точно да ни докосва, за да ни достави максимално удоволствие, предава Daily Mail./lifestyle.bg

CHF CHF 1 2.07229
GBP GBP 1 2.28245
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 6.26186
USD USD 1 1.81482