Роуън Аткинсън: Не ми харесва да съм мистър Бийн

Любопитно 06.01.2021 18:56 Снимка: ДНЕС+

Роуън Аткинсън: Не ми харесва да съм мистър Бийн

Актьорът Роуън Аткинсън призна, че не се радва да играе ролята на мистър Бийн, която го направи известен, подчертавайки, че персонажът го изтощава.

За първи път актьорът се появява в ролята на Мистър Бийн през 1990 г., а сагата за налудничавия англичанин освен с филми, се сдоби и с книги и анимационен сериал.

Въпреки че са изминали 30 години от първата му поява, мистър Бийн все още е популярен, както се вижда от броя последователи в социалната мрежа Фейсбук, което е повече от броя на хората, които следват Джъстин Бийбър.

„Успехът на мистър Бийн никога не ме е изненадвал. Да видиш възрастен, който се държи по детски, без да осъзнава това, всъщност е много смешно“, каза актьорът пред Radio Times.

„След като направихме анимационния сериал, сега мислим за анимационен филм. За мен е по-лесно да изгра персонажа гласово, отколкото визуално. Не ми харесва да го играя много. Тежестта на отговорността е неприятна. Намирам го за стресиращо и изтощително“, обясни актьорът.

На въпрос дали ще има нови епизоди на мистър Бийн, актьорът не можа да отговори със сигурност.

„Не мога да кажа със сигурност кога може да се случи това. Но тази поредица представляваше творческата енергия, която всички имахме през 80-те. Опитът да се направи отново 30 години по-късно не би бил лесен”, заключи той. /БГНЕС

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448