"Ролинг Стоунс" ще съдят Тръмп, ако използва песните им в кампанията си

Любопитно 28.06.2020 15:00 Снимка: ДНЕС+

"Ролинг Стоунс" ще съдят Тръмп, ако използва песните им в кампанията си

Легендарната рок-група "Ролинг Стоунс" заплаши със съд президента на САЩ Доналд Тръмп, ако продължи да използва песни на бандата в кампанията си, съобщиха Би Би Си и ТАСС.

В изявление до медиите правният екип на британската рок-група уточни, че работи съвместно с организацията за авторски права Би Ем Ай за прекратяване на неразрешеното използване на музиката на "Ролинг Стоунс".

Кампанията на Тръмп използва парчето "You Can't Always Get What You Want" миналата седмица на митинг в Тълса, щата Оклахома. Същата песен звуча и на събития от кампанията на Тръмп през 2016 г. "Ролинг Стоунс" не агитират за Доналд Тръмп", заявиха през 2016 г. в Туитър музикантите от групата, отбелязва БТА.

В изявлението на правния екип се посочва, че ако се наложи, ще бъдат предприети "последващи действия", за да се попречи на Тръмп да използва творби на "Ролинг Стоунс" в кампаниите си, след като досега предупрежденията били пренебрегвани.

Организацията Би Ем Ай е информирала кампанията на Тръмп от името на рок-групата, че използването на песните им без изрично разрешение е нарушение на авторското право, което подлежи на съдебна санкция.

Преди дни семейството на покойния рок-музикант Том Пети предупреди кампанията на Тръмп да спре да използва негови песни, след като парчето "I Won't Back Down" бе употребено на същия митинг в Тълса.

С аналогични искания към Тръмп се обърнаха и британският музикант Елтън Джон, британската певица Адел и вокалистът на американската рок-група "Аеросмит" Стивън Тайлър, отбелязва ТАСС./БТА

Още по темата

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448