Рецепти за прочистване на организма

Любопитно 03.06.2020 11:50 Снимка: ДНЕС+

Рецепти за прочистване на организма

Настойка от лимонов сок и чесън за прочистване на организма

Вземат се 4 лимона и 4 глави смлян чесън, които се добавят към 2,400 мл вода. Изчаква се 2-3 дена като се държи на тъмно. След това се прецежда разтворът и се съхранява в хладилник. Пие се всеки ден по 50 мл.

Настойката прочиства чревния тракт, кръвоносните съдове, ставите и повишава имунитета. По време на грипни епидемии да се дава на децата преди всяко излизане навън. Може да се приема профилактично неограничено време.

Пречистване на слузта в организма

Взема се 150 г настърган и разтрит на каша хрян и се добавя сокът на 2-3 лимона. Сместа се приема по два пъти дневно по половин чаена лъжичка на гладен стомах.

Тази смес помага за разлагането на слузта в местата на нейното натрупване, без да уврежда слизестите ципи, без да дразни бъбреците, жлъчния мехур и храносмилателния тракт. Особено се препоръчва за отстраняване на слузестите натрупвания в белите дробове, носоглътката и синусите. Действа и като силно пикочогонно средство, особено при отоци и воднянка.

Сок от чесън със спирт

Изстисквате в пресичка за чесън няколко скилидки. Към получения сок се добавя същото количество спирт и се залива получената смес с дестилирана вода в десетократна доза. Например - 10 мл чеснов сок, 10 мл спирт и 200 мл дестилирана вода. Така ще се запази за дълго време. Тази смес прочиства кръвта и се бори с артрита и атеросклерозата, прекратява растежа на клетките, които не бива да се разрастват. Усмирява и успокоява сърцето. Действа профилактично при грипни епидемии. Може да се взема ежедневно три пъти по една-две лъжички./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81785
GBP GBP 1 2.17235
RON RON 10 4.04431
TRY TRY 10 2.27811
USD USD 1 1.65147