Принц Уилям по стъпките на майка си

Любопитно 19.03.2023 13:26 Снимка: ДНЕС+

Принц Уилям по стъпките на майка си

За много от британците принц Уилям е въплъщение на ценностите, които защитаваше майка му. Подобно на принцеса Даяна, и той се застъпва за много каузи, свързани с децата, здравеопазването и всеки в неравностойно социално положение.

Такива са хората без дом, с чиято кауза 40-годишният принц на Уелс е запознат още от дете. Именно принцеса Даяна води синовете си Уилям и Хари на многобройни посещения в различни приюти за бездомни.

"Мисля, че ще е разочарована да види, че не сме напреднали със справянето с бездомността и с предотвратяването й, откакто последно тя се е занимавала с това", казва принцът в ново видео, споделено от организацията Comic Relief.

На него виждаме малка част от участието на Уилям в подкаста Listen Up!, който се прави от Groundswell. Последният епизод е посветен на Red Nose Day - ден, който се отбелязва на 17 март в Англия, и в който се събират средства за борба с бедността при децата.

Уилям много пъти и по различни начини работи в полза на бездомните. Той привлече вниманието, когато за ден се превърна в продавач на вестник, издаван от хора без дом. Той е патрон и на организациите Centrepoint и The Passage, с които работи и принцеса Даяна преди смъртта си през 1997 г., припомнят People.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648