Porsche eBike Sport, eBike Cross и какво предлагат елетрическите велосипеди

Любопитно 06.03.2021 15:45 Снимка: ДНЕС+

Porsche eBike Sport, eBike Cross и какво предлагат елетрическите велосипеди

Електрическите велосипеди изглежда са имиджовият продукт, с който някои големи компании ще ни подканват да пазим градовете по-чисти и да харчим неразумно много пари.

Jeep, MINI и Harley-Davidson сa само някои от производителите, които представиха подобни продукти, а тази седмица и Porsche се присъедини към групата.

Porsche eBike Sport и eBike Cross са вдъхновени от електрическия Taycan и представляват скъпо, но доста пипнато и атрактивно решение за градска мобилност и кратки разходки в планината.

eBike Sport e предназначен за ежедневно ползване и е оборудван с Shumano EP8 мотор с максимална скорост от 25 км/ч.

За допълнително удобство в града велосипедът разполага с електрически скорости, висококачествени амортисьори и спирачки от Magura.

Тялото е изработено от карбонови нишки и тежи малко над 20 килограма, като, разбира се, велосипедът разполага и с предни и задни светлини, които отново са добре скрити в рамката.

eBike Cross е със същия мотор, но с подсилени амортисьори, по-големи и закалени срещу прегряване спирачни дискове и гуми с по-голям грайфер.

Той е подходящ за по-груби терени, но теглото му е незначително по-високо от това на градския модел.

Цените на велосипедите далеч не са по всеки джоб, но със сигурност ще са приятно допълнение към гаража на феновете на марката.

При излизането си на пазара тази пролет градският eBike Sport ще струва 10 700 долара, докато eBike Cross ще е малко по-евтин - "само" 8549 долара./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.77271
GBP GBP 1 2.2502
RON RON 10 3.97203
TRY TRY 10 2.02065
USD USD 1 1.63476