PlayStation 5, Sony и защо беше отложено събитието за обявяването на новите игри

Любопитно 06.06.2020 17:04 Снимка: ДНЕС+

PlayStation 5, Sony и защо беше отложено събитието за обявяването на новите игри

Заради пандемията от COVID-19 и всички усложнения, до които доведе, под въпрос беше дали Sony ще успеят с първоначалния си план с PlayStation 5 - да пуснат конзолата по Коледа.

Е, засега изгледите и увещанията са, че ще получим своето, без да се налага да чакаме допълнително. От компанията вече разкриха някои от ключовите характеристики и нововъведения в конзолата, но има и още какво да казват. Да, за игрите говорим.

Вчера, 4 юни, трябваше да се проведе дигитално събитие, на което да бъдат оповестени новите игри, които ще бъдат налични заедно с пускането на PlayStation 5.

Трябваше, но не се проведе. Според CNN, решението на Sony да отложат представянето на игрите е свързано с протестите в Америка.

Миналия месец Джим Райън - изпълнителният директор на Sony Interactive Entertainment, каза в обръщение, че както големи, така и малки студиа и разработчици, са работили усърдно, за да създадат игри, които да покажат в максимална степен на какво е способен новият хардуер на конзолата.

От официалните профили на PlayStation в социалните мрежи става ясно, че моментът не е подходящ и представянето на игрите ще се случи в бъдеще./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.78338
GBP GBP 1 2.27732
RON RON 10 3.97163
TRY TRY 10 1.88419
USD USD 1 1.6386