Philip Morris спира традиционните цигари във Великобритания

Любопитно 26.07.2021 14:02 Снимка: ДНЕС+

Philip Morris спира традиционните цигари във Великобритания

Един от най-големите производители в света на тютюнева продукция Philip Morris International (PMI) ще се откаже от продажбата на традиционни цигари във Великобритания през следващите десет години. Това заяви пред вестник „Дейли Мейл“ генералният директор на компанията Яцек Олчак.

„Искам да позволя на тази компания да остави тютюнопушенето в миналото. Смятам, че проблемът с пушенето във Великобритания може да се реши максимум за десет години“, каза той.

Попитан дали това означава, че Philip Morris ще прекрати продажбата на традиционни цигари във Великобритания в посочения от него срок, той отговори: „Напълно вярно“. Олчак съобщи, че марката Marlboro ще „изчезне“ от британския пазар и добави, че PMI „абсолютно сигурно“ планира да прекрати продажбата на цигари във Великобритания.

Той заяви, че хората, които желаят да продължат да пушат, ще могат да преминат на съвременните алтернативи, като електронните цигари, смятащи се за по-малко вредни за здравето.

Историята на Philip Morris започва с откриването през 1847 г. в Лондон на първия магазин, търгуващ с ръчно свити цигари с ориенталски тютюн, идващ от Османската империя. През 1887 г. компанията се казва Philip Morris & Co., Ltd. Централният й офис се намира днес в Лозана. Сред марките й са: Marlboro, L&M, Philip Morris, Chesterfield, Parliament, Muratti, Virginia Slims и др. /БГНЕС

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448