Пълните мъже и защо те се приемат за по-добри бащи

Любопитно 16.09.2020 13:20 Снимка: ДНЕС+

Пълните мъже и защо те се приемат за по-добри бащи

Винаги е интересно да разберем какво мисли единият пол за другия и доколко външният вид влияе на стереотипите. А когато става дума за това как представителите на силния пол са възприемани като родители, нещата стават още по-сериозни. В крайна сметка от това до голяма степен зависи дали един мъж ще бъде избран да стане съпруг и баща или не.

Американско проучване се опитва да установи какви характеристики се приписват на мъжете, в зависимост от външния им вид. А резултати са твърде интересни.

За целите му специалисти от университета на Мисисипи в Хатисбърг правят допитване сред 800 жени. Те искат да проверят как представителите на силния пол са възприемани като родители. Задачата на участничките е да разглеждат снимки на мъже с различни телосложения и да посочат какви родителски качества им подхождат.

Отговорите включват различни варианти, като желание да се помогне на детето с уроците, да бъде научено на нови неща, склонност към защита или раздразнение.

Резултатите показват, че пълничките мъжете е по-вероятно да получат положителни оценки. Дамите често ги определят като не толкова доминиращи и съответно като по-добри, лоялни, ангажирани.

В същото време слабите и атлетични мъже са описани в по-неблагоприятна светлина от гледна точка на родителски качества. Негативна оценка обаче получават и прекомерно затлъстелите мъже. Според експертите те могат да дадат лош пример за дисциплина на децата, пише Lenta, позовавайки се на резултатите от американско проучване./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286