Обувките, с които ще заменим удобните кецове през лятото

Любопитно 26.05.2023 14:01 Снимка: ДНЕС+

Обувките, с които ще заменим удобните кецове през лятото

Лятото вече е съвсем близо. А с високите градуси и силното слънце, идват и неговите правила. Като задължителната употреба на слънцезащитен крем, тъмните очила и светлите, ефирни дрехи. И абсолютно никакви затворени обувки.

Всяко лято тежките маратонки и сникъри, които затоплят допълнително краката се заменят със сандали или отворени чехли. Те са леки, дишащи и осигуряват същото ниво на комфорт както спортните обувки. Някои дори са по-удобни и от чифт кецове - както твърдят модните редактори от InStyle, подбирайки няколко класически марки за летния сезон.

Birkenstock

Освен комфорт, този тип обувки се отличават с изключителна издръжливост и практичност. Лесно се почистват, дори само под течаща вода. И докато други обувки могат да задържат потта и миризмите на краката, благодарение на омекотената гумена подметка на сандалите това не се случва. За летния сезон те се предлагат и в различни цветове - за всеки вкус.

Chaco 

Тази година марката пусна модели, които са модерна версия на класическите спортни сандали. В черни и бели цветове, те са с три дебели каишки, които позволяват да се напаснат точно към стъпалото и подметки с леки платформи. И определено са подходящи и за по-суетните.

Frankie4

Чудесни за ежедневието в големия град. тъй като отлично се съчетават и със свободен деним и с небрежни рокли. Освен че изглеждат добре, носят и изключителен комфорт на крака, благодарение на разработената от ортопед стелка, която поддържа петата, свода и предната част на стъпалото.

Message

Макар че ярките и смели обувки обикновено не са най-удобните, от Message са успяли да съчетаят изразителни нюанси с дизайни, изработени за целодневно носене. Корковата стелка осигурява удобна опора, както и устойчивост на удари и миризми.

CHF CHF 1 2.05315
GBP GBP 1 2.28325
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.85885
USD USD 1 1.81062