Новите филми, които Куентин Тарантино харесва

Любопитно 09.08.2022 20:15 Снимка: ДНЕС+

Новите филми, които Куентин Тарантино харесва

Съвсем спокойно можем да кажем, че "Топ Гън: Маверик" лети много по-високо в бокс офиса, отколкото и дори Том Круз и компания са си представяли.

Към момента филмът е спечелил 1.3 милиард от световния бокс офис. Като дори успя да надмине "Титаник". Е, не по-общи приходи, защото там е наистина доста далеч, но по такива от бокс офиса в САЩ. След изминалия уикенд  "Топ Гън: Маверик" има 662 милиона долара приходи, докато режисираният от Джеймс Камерън филм - 659 милиона долара, пише Collider.

И не само парите са показател за успеха. В Rotten Tomatoes одобрението на критиците е 96%, докато това на зрителите впечатляващите 99%. Показател за успех е и когато един от най-добрите и известни режисьори се изкаже ласкаво.

От People разбираме, че Куентин Тарантино е гостувал в подкаста ReelBlend, където е споделил, че е гледал филма и видяното му е харесало много. Тарантино казва, че по принцип избягва да коментира нови филми, защото или трябва да се изкаже ласкаво, за да не обиди някого, или да го засипе с критики.

Но случаят с "Топ Гън: Маверик" не е такъв, защото той наистина го е харесал. "Мисля, че е фантастичен", допълва режисьорът. Като смята, че той и "Уестсайдска история" на Стивън Спиблърг осигурява пълно кино преживяване. Такова, каквото Куентин Тарантино си е мислел, че повече няма да види.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648