Брад Пит ще участва в последния филм в кариерата на Тарантино

Любопитно 02.02.2024 15:02 Снимка: ДНЕС+

Брад Пит ще участва в последния филм в кариерата на Тарантино

Брад Пит ще участва в последния филм на сценариста Куентин Тарантино "The Movie Critic", съобщава Deadline. Не е ясно каква роля ще играе актьорът.  

Новият филм, за който се твърди, че е последният на Тарантино, се развива през 1977 г. и е сниман в Лос Анджелис. В него се разказва за критик, работещ за измислено издание, наречено "The Popstar Pages". Тарантино казва, че е базиран на човек, който наистина е съществувал, но никога не е бил толкова известен.

"Пишеше филмови ревюта за порнота", обяснява сценаристът и добавя, че е бил много груб. "Той ругаеше. Използваше расови обиди. Но глупостите му бяха наистина смешни.", разказва сценаристът. 

„Човекът пишеше за мейнстрийм филми и беше второстепенен критик", каза Тарантино на миналогодишния филмов фестивал в Кан. „Мисля, че беше много добър критик. Беше адски циничен. Рецензиите му бяха нещо средно между ранния Хауърд Стърн и това, което би могъл да бъде Травис Бикъл, ако беше филмов критик."

По-рано Тарантино каза, че в главната роля ще бъде някой на около ​​35 и ще бъде актьор, който до сега не водел негов филм. 

Сценаристът и режисьор преди е казвал за Пит, че е една от последните останали големи филмови звезди.

Двойката последно работи заедно във филма „Once upon a time in Hollywood" от 2019 г., като ролята на Пит му донесе първия "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля. Филмът направи 377 милиона долара в световен мащаб. 

Актьорът също участва в "Inglourious Basterds" от 2009 г. и в "True Romance" от 1993 г., чиито съсценарист е Тарантино.

Съвсем наскоро Пит беше в главна роля в екшън трилъра "Bullet Train" и шоубизнес драмата "Babylon". Актьорът също така участва заедно с Хавиер Бардем и Дамсън Идрис в неозаглавен филм за F1 от режисьора на "Top Gun: Maverick" Джоузеф Косински. Скоро ще го видим с Джордж Клуни в трилъра "Wolfs". 

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612