Нова Зеландия, порното, децата и кампанията Keep it real online (ВИДЕО)

Любопитно 11.06.2020 18:59 Снимка: ДНЕС+

Нова Зеландия, порното, децата и кампанията Keep it real online (ВИДЕО)

Разговорите за секс между родители и деца винаги са неудобни, но пък са истински важни. Особено в днешната технологична епоха, в която достъпът до порнографско съдържание е лесен и безплатен. А то със сигурност може да промени представите на подрастващите за сексуалното общуване.

Именно затова правителството в Нова Зеландия обяви повече от интересна кампания, насочена към младежите. В центъра й е кратко видео, в което двама порно актьори се появяват число голи на вратата на една жена и й съобщават, че нейният син ги гледа на телефона, таблета, лаптопа и дори на смарт телевизора.

Майката остава неприятно изненадана, а актьорите й обръщат внимание, че тяхното съдържание е за възрастни, а нейният син е дете. Основният проблем е, че хлапетата не са наясно със същността на връзките, а те двамата определено не се държат в истинския живот така, както пред камера.

Затова е добре да се говори за разликата между двата типа поведение, за да не растат младежите с изкривени представи, което може да им навлече само проблеми.

Съветите на кампанията са да се подбере точният момент, да се прояви търпение, да се изслушва мнението на децата и да се обясни, че порното не представя действителността, пише Daily Mail./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81062
GBP GBP 1 2.29841
RON RON 10 3.97421
TRY TRY 10 1.93698
USD USD 1 1.6565