NEON, Samsung Galaxy и “виртуалните приятели” в смартфоните, които идват тази Коледа

Любопитно 29.11.2020 15:53 Снимка: ДНЕС+

NEON, Samsung Galaxy и “виртуалните приятели” в смартфоните, които идват тази Коледа

Изкуственият интелект и машинното обучение ще са неделима част от бъдещето на технологиите, а може би и от нашия личен живот.

Виртуалните асистенти, които познаваме обаче, все още не придобиват човешка форма, нито пък са достатъчно разговорливи, за да ни служат като компания в месеците, които прекарваме вкъщи.

Нищо не може да замести човешкия контакт и изражението на събеседника ни, но технологиите все пак крият възможности, които биха ни помогнали да се чувстваме по-малко самотни през зимния период, а и отвъд него.

По-рано тази година Samsung и дъщерната й компания Star Labs показаха как това би могло да се случи чрез съвместния им проект NEON.

NEON представлява дигитално генериран човешки образ, чието поведение се ръководи от изкуствен интелект и има способността да изразява истински човешки емоции и реакции.

Тук не става въпрос за хуманизирани екранни версии на виртуалните асистенти Siri или Alexa, а по-скоро за "виртуален приятел", с който можем да се посмеем и да симулираме реален човешки контакт.

Колкото и футуристично да звучи, NEON може да стане достъпен за собствениците на по-нови Samsung Galaxy устройства още през декември, става ясно от пост в Twitter на СЕО-то на Star Labs Пранав Мистри.

Очевидно програмата вече работи на неговия апарат, разкрива Мистри, но без да споделя кой е конкретният модел./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448