Любопитно 08.02.2023 13:06 Снимка: ДНЕС+
Най-здравословно е задушеното месо
Според диетолога Михаил Гинсбург задушеното с подправки месо е най-малко вредно за здравето ни. "При печенето на месото винаги се отделят повече от така наречените канцерогенни съединения, които причиняват тумори", предупреждава той.
Гинсбърг препоръчва да се добавят подправки като куркума, лютив червен пипер или черен пипер към задушените ястия, за да стане храната още по-здравословна. "Ориенталските подправки са много добри за забавяне на процесите, свързани със стареенето на клетките и възрастовите промени. Някои от тях доказано ни предпазват от развитието на тумори", подчертава той. В същото време експертът определи по принцип червените меса като не много здравословни и препоръчва да ги заменим с птиче месо или риба.
Още по темата
CHF | 1 | 1.97121 |
GBP | 1 | 2.29908 |
RON | 10 | 3.93029 |
TRY | 100 | 5.6041 |
USD | 1 | 1.80377 |
Последни новини
- 22:02 Лидерът на ГЕРБ към Денков: За теб сме г-н Борисов и г-н Пеевски, ние те направихме премиер
- 21:56 Обявиха сътрудниците на ДС, участващи в изборите
- 21:11 Хороскоп за сряда, 29 май 2024 г.
- 19:36 Не можеш да убедиш хората колко си добър, като обясняваш другите колко са лоши
- 19:27 Великобритания забранява събирането на миди на популярни плажове
- 19:18 Експерт видя помощник срещу самота в изкуствения интелект
- 19:09 И Дженифър Лопес стана жертва на изкуствения интелект
- 19:00 Живи биокомпютри от мозъчни клетки се обучават с допамин