Наоми Кембъл, предпазните костюми и манията на супермодела

Любопитно 06.01.2021 12:29 Снимка: ДНЕС+

Наоми Кембъл, предпазните костюми и манията на супермодела

Още преди маските и дезинфекцията да се превърнат в неразделна част от живота на всички нас, Наоми Кембъл успя да ни изненада с доскоро странната си мания на тема чистота.

В едно видео супермоделът показа как дезинфекцира всичко, когато се качи на борда на самолет. И тогава ни изглеждаше малко прекалено, но очевидно тя просто е изпреварила събитията и днес всички взимаме пример от нея.

Е, Кембъл пак е една стъпка напред, защото още в началото на пандемията започна да пътува по въздух, облечена в предпазен костюм - точно такъв, какъвто използват и лекарите на първа линия. Към него добавя задължителната маска с висока защита и предпазни очила.

В свое интервю наскоро супермоделът призна, че още през март месец е направила поръчка за няколко предпазни костюма и дори си има абонамент, за да й изпращат нови през определен период от време.

А когато доставката на предпазните средства се забави, Наоми изпада в паника, дори да няма планове да пътува и реално да не са й толкова необходими. Просто винаги иска да е сигурна, че е добре запасена, защото не се знае колко време ще продължи пандемията.

Кембъл не крие, че когато за пръв път се е появила с предпазния костюм на обществено място, е получила много упреци, че по-добре да го дари в някоя болница, защото всички изпитват недостиг на подобни консумативи.

Признава, че тогава се е почувствала така, сякаш е отишла в някоя болница и си е откраднала предпазното облекло. Затова започна да се оправдава в коментарите, че си го е купила от Амазон, както може да направи и всеки друг, който пожелае, предава Insider.

И докато някои се възмущават, други се впечатляват. Наоми разкри, че от Музея на модата в британския град Бат са се свързали с нея с молбата да им даде един от своите предпазни костюми, който да изложат като експонат. Това първо изненадало супермодела, но след това се почувствала поласкана, че ще влезе в историята./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448