Мъжете като сексуални любопитковци: 11 въпроса, на които често не знаят отговорите

Любопитно 15.06.2022 12:47 Снимка: ДНЕС+

Мъжете като сексуални любопитковци: 11 въпроса, на които често не знаят отговорите

Специалистите по сексология повтарят (понякога до втръсване) една и съща мантра: партньорите да споделят помежду си за нещата, които ги вълнуват в секса.

Но колкото и да се изприказва, колкото и да са открити двамата в една връзка, все остават неизяснени неща и дори най-невинните въпроси дълго стоят неизречени. Какво мъжете може би искат да знаят, но не питат открито? Ето няколко от въпросите, които Той вероятно се притеснява да зададе:

 1. Защо жената иска да са загасени светлините?

За мъжете половината от удоволствието идва от наслаждението, докато гледат голото тяло на партньорката. Секс на тъмно е като да ги заведете в ресторант за слепи: храната е вкусна, но само наполовина разбират какво им е сервирано, а това убива не само апетита, но формира и желание за повече „домашна кухня“, отколкото „гурме“ ястия. По-вероятно е да ви разберат, защо предпочитате по-малко светлина, ако споделите с любимия си от какво се притеснявате или пък как ви въздейства тъмнината.

 1. Нужно ли за жената да премине през оргазма, ако изобщо не ѝ е до секс? (но все пак не откаже)

Случва се и това. Тя се съгласява да откликне на закачките му, дори ако не е в настроение. В процеса на „сътворяване на идеите му“ обаче, се опитва неловко да прикрива липсата на ентусиазъм у нея. Той чува нейните измъчено-скучни въздишки и също започва да губи мерак. Затова се пита, сега трябва ли да я „довършвам“ или не?

 1. Харесва ли ѝ на жената да облича секси бельо?

За мъжете бельото прави жената по-секси, въпреки че желанието им е колкото се може по-бързо да махнат въпросните дантели и прозрачни одеяния. Колкото и да изглежда секси една жена в изкусително бельо, то не е чак толкова удобно за тях. Добре е, дамите да намерят начин и да споделят с половинките си какво мислят за тази част от облеклото и да избегнат евентуални недоразумения. Все пак, не убивайте желанието на мъжа да вижда формите ви по онзи начин, който разкрива повече, отколкото да прикрива. Компромис винаги е възможен.

 1. Доколко груб може да бъде „грубият секс“ в двойката?

Жените трябва да са внимателни и конкретни в желанията си, когато мъжете предложат нещо по-грубо. Всеки разбира различно „грубия секс“. Трябва да се изясни, дали „грубо“ ще са леките пошляпвания по дупето или завързването за леглото и запушването на устата. Най-често под „груб секс“ имаме предвид първото, но е желателно двойката да си уточни терминологията и границите, за да няма недоволни.

 1. Къде минава „червената линия“ между отговорното поведение и правенето на всичко, което ви се ще?

Ако той желае да подходи към процеса по отговорен начин, не бива жената да го упреква след това, че се опитва постоянно да командва и направлява. Ако на нея този „отговорен“, но стандартен подход към секса не ѝ се струва достатъчно развлекателен, по-добре е да опише с прости думи какво желае и как би се радвала да го получи.

 1. Тя стигна ли до оргазъм?

Или изобщо напът ли е? Понякога, в най-разгорещените моменти, мъжете не умеят да разчетат езика на тялото на партньорката си. Наистина не са в състояние да преценяват какво се случва. Дами, не се дразнете от такива „детински питания“ и бъдете откровени с „дечкото“, който ви ги задава, a ако не смее да ги изрече на глас, откровено му кажете какво се случва.

 1. И сега какво се очаква да правя?

Тя буквално го е хванала за бедрата и му показва какви движения се очакват от него. Всичко изглежда простичко, но ритъмът все го няма. Чуете ли такъв въпрос, не спирайте с изпълнението на наставническата си роля: и най-слабите ученици могат да напреднат, ако им се повтаря, повтаря, повтаря…

 1. Колко целувки са нужни?

Мъжете питат и такива неща: достатъчно ли целуват, или е прекалено, или да не би да е малко? Казват, че това ги вълнува, но не схващат лесно, че е по-добре да действат, вместо да се тревожат с подобни размисли.

 1. Защо рядко жената сама гали гърдите си?

Някои (повечето, ако трябва да сме точни) мъже смятат, че ако самите те имаха такива гърди, като вашите, постоянно щяха да си ги мачкат. Нека не прозвучи сексистки, но наивността в тези съждения е трогателна.

 1. Защо сложи ръката ми на дупето си?

Мъжът може да не е наясно, какво се очаква от него – да погали дупето, да го масажира или, например, да пъхне пръст някъде си? Ако е последното, може да се сблъска със забележка от страна на жената, че, така да се каже, е прекрачил границите. Е? Прочете ли в погледа му такъв въпрос, дори и да не ви го зададе, обяснете му защо сте сложила ръката му на дупето си.

 1. Защо след оргазъм жената е толкова активна?

Абсолютно неразбираемо е за мъжете, защо на жените, за разлика от самите тях, веднага след секс не им се ще просто да се обърнат на една страна и да заспят. Не им изнасяйте лекция за биохимичните и психологични процеси, през които преминавате. Дайте на мъжа възможност да се обърне и заспи, и много бързо ще установите, че спането им всъщност е просто 15-тина минути дрямка, след която са готови за нови „креватни упражнения и подвизи“.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648