Мат Деймън, защо поставиха актьора и семейството му под карантина

Любопитно 20.01.2021 17:55 Снимка: ДНЕС+

Мат Деймън, защо поставиха актьора и семейството му под карантина

През последната година в условията на световна пандемия в Австралия не спряха да се снимат филми. Десетки холивудски актьори и продуценти летяха до там, за да участват в заснемането на продукциите. Сред тях са Зак Ефрон, Натали Портман, Крисчън Бейл, Крис Прат, Люк Еванс и много други.

В момента в Австралия е актьорът Мат Деймън за снимките на филма Thor: Love and Thunder ("Тор: любов и гръмотевици"), в който ще участват още Крис Хемсуърт, Натали Портман и Крисчън Бейл.

Мат Деймън обаче е поставен под строга карантина със съпругата и трите им дъщери. Причина за това са множеството обвинения в страната по адрес на холивудски звезди, които нарушават противоепидемичните мерки на австралийските власти. 

Те не спазват изискванията за изолация и попадат в обективите на папараци, като предизвикват възмущение у австралийците с поведението си, пише Daily Mail, като се позовава на статия в The Sydney Morning Herald.

Според изданието пристигналият миналата седмица в Сидни петдесетгодишен актьор и семейството му са изолирани в частен дом в Байрън Бей, Нов Южен Уелс. Там те ще бъдат под наблюдението на лекари, които ще следят здравословното им състояние и ще контролират спазването на правилата на карантината.

„Толкова съм развълнуван, че Австралия ще е дом за мен и семейството ми през следващите няколко месеца", каза Деймън в изявление. „Австралийските филмови екипи са световно известни със своя професионализъм, така че 14-те дни карантина ще си заслужават“, коментира актьорът.  /lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.77577
GBP GBP 1 2.25956
RON RON 10 4.01204
TRY TRY 10 2.24357
USD USD 1 1.62269